Ingrediente:
- 4 linguri faina de grau;
- 1 catel de usturoi;
- 1 lingura de coriandru maruntit (folositi din legatura de coriandru si coditele, puteti pastra frunzele pentru felul principal);
- 1 conserva mica de porumb;
- 170 g carne de crab;
- 2 cepe verzi;
- ulei vegetal pentru prajit.
Pentru sosul de chili:
- 4 linguri sos de chili dulce;
- ½ lamaie;
- ½ castravete curatat de coaja si seminte, maruntit.
Preparare:
1. Se asaza faina, oul, usturoiul, coditele de coriandru si 1/3 din cantitatea de porumb intr-un robot. Se paseaza pentru a obtine o pasta. Se adauga la acest amestec carnea de crab cu porumbul ramas, o parte din ceapa verde si se asezoneaza.
2. Se amesteca ingredientele pentru sos. Se tapeteaza o tava cu servete de hartie. Se incalzeste uleiul intr-o cratita grea, nonaderenta. Uleiul este gata atunci cand un cub de paine devine auriu in 30-40 de secunde. Cu ajutorul unei lingurite se iau portii din amestec si se prajesc in uleiul fierbinte pentru 2-3 minute. Se asaza pe servetul de hartie cand sunt gata. Se pastreaza calde. Buletele se servesc presarate cu ceapa verde alaturi de sos.
Citeste si Good Food Romania!
Afla cum poti sa faci clatite perfecte!... Masca de fata racoritoare pentru zilele caniculare...