Ingrediente:
- 500 g fileuri de peste;
- un ou;
- 3 g boia dulce;
- 3 g chimen;
- patrunjel;
- 3 catei de usturoi;
- 3 rosii;
- doua cepe;
- doi ardei capia;
- 50 g masline;
- 100 ml ulei de masline;
- 100 g alune;
- sare, piper;
- marar;
- pesmet;
- ulei pentru prajit;
- ardei iute.
Mod de preparare:
1. Fileurile de peste se spala, se fierb in apa cu sare, se scurg si se toaca marunt. Se amesteca cu boiaua dulce, chimenul pisat, patrunjel tocat, sare si piper.
2. Se adauga un catel de usturoi pisat si oul, se amesteca si se formeaza chiftele rotunde plate. Se trec prin putina apa, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
3. Se scot cu spumiera intr-un castron tapetat cu servet absorbant si se pastreaza la cald. Cepele si usturoiul ramas se curata, se spala si se toaca marunt.
4. Se calesc doua minute in uleiul de masline impreuna cu ardeii capia tocati, se adauga rosiile date pe razatoare, maslinele tocate, sare si piper.
5. Se tin pe foc cinci minute, se adauga alunele prajite tocate marunt sau macinate, se verifica de gust, se mai tine sosul pe foc inca cinci minute si se presara marar tocat.
● Sfat: La sosul pentru chiftele se mai poate adauga si ardei iute tocat marunt.
● Bautura asortata: Pinot Gris
Foto: cater-products.com