Ingrediente
2 avocado
1 lingura zeama de lamaie
300g de creveti, fierti si decorticati
2 linguri ulei de masline
1 ciabatta mare, taiata pe diagonala in 8 felii
8 frunze de salata tanara
pudra de ardei Cayenne si felii de lamaie, pentru servit
Pentru sos
6 linguri de maioneza
2 linguri de ketchup
2 lingurite de coniac (optional)
cateva picaturi de sos Tabasco
Mod de preparare
1. Pentru sos, se amesteca toate ingredientele intr-un castron, se condimenteaza bine cu sare si piper si se pun deoparte. Daca se prepara cu o zi inainte, se acopera castronul si se depoziteaza in frigider pana va fi nevoie de el. Se curata avocado de coaja si se taie in bucatele, amestecandu-le cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze.
2. Se amesteca crevetii cu jumatate din cantitatea de sos, se adauga avocado si se amesteca usor. Se incinge o tigaie tip gratar. Pentru crostini, se unge cu un pic de ulei de masline fiecare felie de ciabatta si se tine gratar 2 minute pe fiecare parte, pana s-a rumenit.
3. Pentru servit, se intinde un pic de sos pe fiecare felie de paine, se pune o frunza de salata deasupra si se adauga o lingura din amestecul de creveti. Se presara cu un pic de piper cayenne si se serveste cu felii de lamaie.
Sursa: Good Food
Foto: sideofsneakers.com
FOTO! Un suedez a creat casa pe care poti sa o muti cand te plictisesti de peisaj... Geniu la 12 ani: un baiat din Craiova rezolva in timp record teste aptitudinale...