4 linguri de iaurt cu 0 grasime
2 linguri de coriandru tocat
4 linguri de faina cu agent de crestere
1 lingurita de chimion macinat
1 ou mediu
125g de morcov dat prin razatoarea mare
1 ceapa mica feliata fin
50g de branza feta faramitata
ulei vegetal
lipii incalzite si 1 mana frunze de salata, pentru servit
Mod de preparare:
1. Se amesteca iaurtul si coriandrul. Se adauga sare si piper si se pune deoparte
2. Se amesteca faina, chimionul, oul si doua linguri de apa intr-un bol pana se obtine o coca fina si groasa. Se adauga prin amestecare morcovii, ceapa, branza, un praf de sare de mare si piper proaspat macinat.
3. Se incing una-doua linguri de ulei intr-o tigaie de teflon. Se pun cu lingura bucati din amestec, se turtesc putin cu dosul lingurii si se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se patrund si capata o culoare auriu-maronie. Friganelele se servesc fierbinti cu iaurtul, lipiile si salata.
Citeste si alte retete si articole interesante numai pe Good Food!