Antena Căutare

Reteta zilei: Frittata de vara

Frittata reprezinta o specialitate pe baza de oua, foarte asemanatoare cu o omleta, insa imbogatita substantial cu ajutorul mai multor ingrediente din categoria legumelor sau produselor din carne.

Ingrediente (4 portii):

- patru oua mari;

- o ceapa medie, taiata foarte fin;

- o lingura de supa clara de pui sau de legume;

- trei catei de usturoi, pisati fin;

- 200 grame de feliute de dovlecei;

- un varf de lingurita de ardei iute marunt tocat;

- o rosie, taiata felii;

- doua fire de patrunjel, maruntite;

- o lingurita de praf galben de turmeric (curcuma);

- sare, piper.

Preparare:

- dupa ce ati tocat ceapa si usturoiul lasati-le sa stea asa timp de 4-5 minute, pentru ca enzimele sa ajunga la parametri maximi;

- amestecati bine ouale cu turmericul, cu sarea si cu piperul, apoi puneti deoparte amestecul;

- intr-un vas metalic puneti la fiert supa de pui (legume), impreuna cu ceapa, dovlecelul, usturoiul si ardeiul iute, pentru 3 minute, amestecand insa continuu;

- dupa cele 3 minute adaugati rosiile si patrunjelul;

- micsorati focul si adaugati acum amestecul batut de oua, acoperiti vasul cu un capac si lasati cam 7-8 minute, pana oul se face uniform; verificati din cand in cand;

- la final taiati in patru frittata si serviti-o alaturi de o salata.

Valoare nutritionala:

Calorii: 90 (o portie). Vitamina C (35% din necesarul zilnic), triptofan (30%), iod, seleniu, proteine, vitamina K, B2, A (25%), potasiu, mangan, fibre, fosfor si acid folic (10%).

Pofta buna!

foto: sfgate.com

Energizant: suc de lucerna... Descopera bucatelele manastiresti din Bucovina!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x