1kg de fasole
700g de ciolan afumat (fiert separat)
5 rosii
4-5 ardei
3 cepe potrivite
cimbru, piper boabe, foi de dafin
marar
Mod de preparare:
• 1. Se fierbe fasolea in 3-4 ape.
• 2. Se fierbe separat ciolanul afumat pana cand incepe sa se desprinda de pe oase. Se pastreaza zeama. Se scoate carnea de pe os si se taie bucatele; se elimina surplusul de grasime.
• 3. Se dau rosiile prin razatoare si apoi prin sita, apoi se calesc cu ardeii si cepele in putin ulei, in ceaun.
• 4. Se adauga fasolea fiarta si ciolanul taiat cubulete.
• 5. Deasupra se toarna zeama in care a fiert ciolanul, foarte putin peste nivelul fasolei, si se lasa la scazut vreo trei sferturi de ora.
• 6. La final se pune marar proaspat cat cuprinde.
Citeste si Good Food!