Ingrediente (4 portii):
doua bucati de piept de pui, taiate in cubulete de 2 cm;
400 grame de varza, taiata fasii;
200 grame varza creata, taiata fasii;
o ceapa medie, taiata rondele;
o lingurita de ghimbir tocat marunt;
doi catei de usturoi, tocati marunt;
supa de pui clara;
o lingurita pudra de curcuma (turmeric);
o lingurita de praf de coriandru;
200 grame de rosii maruntite;
doua linguri otet de orez;
o lingura ulei de masline;
doua fire de ceapa verde, tocate marunt;
o lingura de seminte susan;
sare, piper.
Preparare (30 minute):
Pregateste ingredientele conform indicatiilor de mai sus, apoi incalzeste o lingura din supa de pui intr-o cratita si adauga rondelele de ceapa, pe care le sotezi la foc mediu timp de minute. Dupa acest interval adauga si usturoiul si ghimbirul.
Dupa inca un minut poti adauga bucatile de piept de pui, combina-le un minut cu restul de ingrediente, apoi pune coriandrul, curcuma si varza creata si amesteca incet.
Da focul mai mare si pune jumatate de cana de supa de pui peste toate ingredientele. Cand zeama fierbe, da focul mai mic, pune capacul si lasa 2-3 minute sa fiarba totul.
Dupa aceea adauga varza alba, rosiile maruntite si otetul si amesteca timp de 3-4 minute, constant. Indeparteaza apoi vasul de pe foc, adauga ulei de masline, sare, piper, semintele de susan si ceapa verde. Pofta buna!
Foto: angsarap.com