Ingrediente (4 portii):
unt, pentru prajit;
o ceapa, taiata fin;
100 gr ciuperci feliate;
coaja unei lamai;
300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept de pui), taiat in fasii;
doua linguri de smantana;
375 gr foi de placinta.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se topeste un cub de unt intr-o tigaie si se caleste ceapa timp de cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si se mai lasa 3 minute, pana prind o nuanta aurie. Se adauga coaja de lamaie si puiul. Compozitia se pune intr-un vas pentru placinta si se adauga doua linguri de smantana.
2. Se acopera vasul cu foaia de placinta, presand usor pe margini pentru a sigila. Se taie excesul de aluat de pe margini si, cu ajutorul unui cutit, se taie putin aluatul in mijloc. Se unge placinta cu restul de smantana si se baga la cuptor timp de 25 de minute, pana ce aluatul creste, devine crocant si auriu. Placinta se serveste simpla sau cu garnitura de piure de cartofi si legume.
Pofta buna!
Citeste si Good Food Romania!