Căutare Live

Reteta zilei: placinta cu pui, lamaie si ciuperci

In cazul in care v-a ramas carne de pui de la un alt preparat o puteti folosi pentru a incropi o delicioasa placinta, alaturi de ciuperci si de lamaie. Pofta buna!

Ingrediente (4 portii):

unt, pentru prajit;
o ceapa, taiata fin;
100 gr ciuperci feliate;
coaja unei lamai;
300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept de pui), taiat in fasii;
doua linguri de smantana;
375 gr foi de placinta.

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se topeste un cub de unt intr-o tigaie si se caleste ceapa timp de cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga ciupercile si se mai lasa 3 minute, pana prind o nuanta aurie. Se adauga coaja de lamaie si puiul. Compozitia se pune intr-un vas pentru placinta si se adauga doua linguri de smantana.

2. Se acopera vasul cu foaia de placinta, presand usor pe margini pentru a sigila. Se taie excesul de aluat de pe margini si, cu ajutorul unui cutit, se taie putin aluatul in mijloc. Se unge placinta cu restul de smantana si se baga la cuptor timp de 25 de minute, pana ce aluatul creste, devine crocant si auriu. Placinta se serveste simpla sau cu garnitura de piure de cartofi si legume.

Pofta buna!

Citeste si Good Food Romania!

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... VIDEO! Asculta "Misery", cel mai tare hit Maroon 5!...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri