1 lingura de ulei vegetal
750g spata de porc fara os, taiata in bucati mari
1 lingurita pasta de tomate
200ml supa de pui gata facuta
fasii de coaja si sucul de la 1 portocala
1 baton de scortisoara
2 crengute de cimbru
Sosul Mole
2 cepe, taiate in bucati
2 catei de usturoi
250g de rosii cherry
2-3 linguri de ulei vegetal
2 pungi de tortillas
50g fulgi de migdale (se gasesc
la Kaufland si la Cora)
50g de stafide
2 lingurite de coriandru macinat
2 lingurite de chimion macinat
1-2 lingurite pasta de ardei iute
25g de ciocolata, tocata marunt
Sos
200g de ridichi, curatate si taiate in felii subtiri
2 avocado, tocati
sucul de la 2 limes
1 legatura de coriandru, doar frunzele
1-2 ardei iuti verzi, tocati marunt
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul intr-un vas cu capac. Se prajeste carnea de porc 10 minute, pana devine aurie peste tot, se adauga paste de tomate si se mai lasa pe foc 1 minut. Se toarna supa de pui, se adauga fasiile de coaja de portocala si sucul, scortisoara si cimbrul. Se aduce la fierbere, se da focul mai mic, se acopera cu capac si se mai lasa pe foc 1½ h.
2. Intre timp se face sosul mole. Se incalzeste o tigaie nonaderenta si se prajesc ceapa si cateii de usturoi intregi, fara ulei, 5 minute, amestecand continuu, pana cand se inmoaie si se innegresc putin. Se rastoarna intr-un blender. Se adauga rosiile in tigaia in care s-a prajit ceapa. Se lasa pe foc 3 minute, pana cand incep sa se innegreasca. Se adauga si ele in blender. Se adauga o lingura de ulei in tigaie. Se prajeste una dintre tortillas 1 minut pe fiecare parte, pana devine aurie.
3. Se rupe in bucati si se adauga si ea in blender. Se mai adauga ulei in tigaie daca mai este nevoie. Se prajesc si fulgii de migdale 3 minute, pana cand devin aurii. Se adauga in blender. Se adauga in tigaie stafidele, coriandrul si chimionul si se lasa pe foc 1-2 minute, pana cand se umfla stafidele. Se adauga si ele in blender impreuna cu pasta de ardei iute si ciocolata tocata marunt. Se paseaza totul, pana cand se obtine o pasta grunjoasa. Se lasa pasta in blender.
4. Cu ajutorul unei spatule cu gauri, se scoate carnea din cratita si se lasa la racit. Apoi, folosind o furculita sau doar degetele, se rupe toata carnea in fasii. Se arunca din cratita scortisoara, coaja de portocala si crengutele de cimbru. Se adauga in blender putin din sosul pe care l-a lasat carnea. Se amesteca. Se rastoarna pasta din blender in sosul lasat de carne in cratita. Se lasa pe foc 10-15 minute. Se adauga fasiile de carne in cratita si se mai lasa 20 de minute pe foc. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se poate pregati pana in acest stadiu cu pana la doua zile in avans si pastra la frigider. La congelator tine pana la trei luni.
5. Chiar inainte de servire, se pun tortillas la cuptorul cu microunde, ca sa se incalzeasca. Se pun laolalta toate ingredientele pentru sos si se asezoneaza bine cu sare si piper. Se asaza totul pe masa. Se pune sosul mole cu carne peste o tortilla, se stropeste cu sos, se ruleaza si se mananca.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
Barbatul ideal: Gras, dar cu portofelul plin!... 3 greseli pe care le fac femeile cand vor sa ramana insarcinate...