Vitaminele A, C si K sunt cei mai importanti nutrienti ai retetei de astazi.
Ingrediente (4 portii):
o legatura de sparanghel (8-10 fire)
o jumatate de ceapa, feliata;
doua linguri de otet alb;
o lingura de otet balsamic;
3 linguri de supa de legume sau de pui;
200 ml apa fierbinte;
200 grame de ardei copti;
o lingura de ulei de masline;
sare, piper.
Preparare (20 minute):
Taie ceapa si pune-o intr-un bol cu apa fierbinte si otet. Intre timp incalzeste 3 linguri de supa de legume sau de pui intr-o cratita, apoi, cand zeama incepe sa fiarba, adauga sparanghelul - pe care l-ai taiat in bucati egale de 3 cm lungime. Pune capacul si lasa cateva minute, dand insa focul mic.
Scoate apoi ceapa din apa si amestec-o impreuna cu ardeii copti taiati bucati mici, sparanghelul fiert, otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper. Lasa apoi toate aceste ingrediente 4-5 minute, sa se marineze. Pofta buna!
Foto: theculinarychase.com