1 ardei rosu si unul galben, curatati de seminte
½ dovleac de placinta
2 dovlecei, taiati in felii groase
4 catei de usturoi, necuratati de coaja
3 linguri ulei extravirgin de masline
1 ceapa rosie, taiata in felii groase
1 lingurita seminte de chimion
1 lingura de pasta harissa
50g de migdale crude, intregi
250g de cuscus
300ml supa fierbinte de legume
sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
20g menta, tocata grosier
Mod de preparare:
• 1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se taie ardeii si dovleacul (cu coaja) in bucatele mici. Se pun toate legumele intr-o tava, se adauga usturoiul, 2 linguri de ulei, sare si piper, se amesteca si se dau la cuptor 20 de minute. Se adauga ceapa, chimionul, pasta harissa si migdalele si se mai lasa 20 de minute.
• 2. Se pune cuscusul intr-un bol mare, se toarna supa deasupra si se lasa deoparte 10 minute. Se amesteca cu o furculita.
• 3. Intr-un bol se amesteca sucul si coaja de lamaie cu restul de ulei. Se stoarce deasupra miezul de usturoi din coaja si se amesteca, apoi se adauga si menta. Se toarna peste legume dupa ce se racesc, apoi se amesteca totul cu cuscus.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
FOTO! Cele mai ciudate expresii in timpul orgasmului... Cauzele acneei la adulti...