Ingrediente:
1-2 felii de slanina afumata;
25 g grasime (ulei, unt sau untura);
o ceapa mare;
un catel de usturoi (optional);
2 morcovi;
un litru si un sfert de supa de vita (obtinuta prin fierberea unui os de vita);
un castron (mediu) de fasole fasole verde (curatata, spalata si rupta in bucati potrivite);
patrunjel tocat;
branza rasa.
Preparare:
Se taie slanina marunt si se prajeste usor pentru cateva minute in grasime (ulei, unt, untura - dupa dorinta). Se scot bucatelele de slanina (jumarele) din tigaie, iar in grasimea ramasa se caleste putin ceapa (taiata marunt) si usturoiul zdrobit (daca folositi).
Se lasa in tigaie pana se inmoaie putin, dupa care se adauga morcovii (dati pe razatoarea mare), lasandu-i sa se inmoaie si ei putin si sa-si lase culoarea si savoarea in grasimea incinsa.
Se toarna deasupra supa de vita (sau apa fiarta cu cuburi de supa concentrata), se adauga fasolea verde si bucatelele de slanina prajite si se lasa pe foc 15-20 de minute. Se serveste cu patrunjel verde tocat si branza rasa.
Pofta buna!
Foto: ordinaryrecipesmadegourmet.com
Citeste si jurnalul.ro!