Ingrediente:
* ceapa;
* sare;
* apa;
* tahini (pasta de susan);
* stafide;
* seminte de pin;
* scortisoara;
* naut fiert;
* piure de cartofi;
* ulei de masline.
Mod de preparare:
Se taie in bucati mici o ceapa de marime medie si se pune la fiert, intr-un vas cu apa, dupa care se adauga si sare. Se lasa la fiert pana cand apa s-a evaporat si ceapa s-a inmuiat, apoi se scoate continutul intr-un bol de sticla, alaturi. Se toarna deasupra 3-4 linguri de tahini (pasta de susan), stafide uscate, scortisoara, seminte de pin si putina sare. Amestecati bine compozitia si lasati-o deoparte.
Urmatorul pas: intr-un alt vas se adauga 2-3 linguri de naut fiert, pasat deja, si 3-4 linguri de piureu de cartofi. Se adauga sare si ulei de masline si se amesteca. Se pune apoi amestecul pe o bucata de panza curata si nivelati cu un cutit pana se obtine un strat subtire. Cu ajutorul unei linguri puneti apoi din compozitia realizata mai devreme, pe baza de ceapa, deasupra nautului si a cartofilor.
Se apuca apoi marginile panzei si se strang sus, pana se obtine o forma rotunda. Se da la o parte panza si amestecul rotund se pune intr-o farfurie de ceramica (vas de lut), ce se se taseaza putin, se decoreaza cu patrunjel, se stropeste cu ulei de masline. Pofta buna!
VIDEO! Centru de fertilizare in vitro nou in Constanta... 5 greseli financiare pe care le fac parintii...