Ingredientul caruia se datoreaza aceste efecte este licopenul, pigmentul natural care da culoare rosiilor. Cel mai mare nivel de licopen se gaseste in rosiile procesate si transformate in ketchup, pasta, supa si suc.
Cercetatorii de la Universitatea Newcastle au realizat un studiu pentru a vedea care sunt beneficiile rosiilor asupra pielii, relateaza Daily Mail. O parte dintre femeile participante la studiu au avut o dieta bogata in rosii procesate, ele consumand 55 de grame de pasta si 10 grame de ulei de masline in fiecare zi, timp de 12 saptamani.
La finalul experimentului, pielea lor a fost comparata cu cea a unor femei care nu au consumat rosii. La inceputul si la finalul studiului, femeile au fost expuse la raze ultraviolete.
Abilitatea pielii de a se proteja de acestea a fost imbunatatita la cele care au consumat pasta de rosii. Roseata care apare in urma expunerii la soare a fost cu 33% mai redusa in cazul lor. De asemenea, a crescut nivelul de procolagen, o molecula care confera structura pielii, o mentine elastica si previne imbatranirea ei.
Foto: agricorner.com
Cursuri de prim ajutor pentru caini: ce sa faci in caz de intoxicatie!... VIDEO! Teste si premii pentru copii, in cadrul concursului de cultura generala "Aristotel"...