Live acumFilm: Printesa indaratnica (SUA 2001)
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Rugăciune către Sfântul Spiridon. Roagă-te pentru noroc și o căsătorie binecuvântată

Sfântul Spiridon este sărbătorit anual pe data de 12 decembrie, potrivt calendar ortodox. În această zi credincioșii spun o rugăciune pentru noroc și o căsătorie binecuvântată. Sărbătoarea este marcată în calendar cu cruce neagră și este dezlegare la pește.

Rugăciune către Sfântul Spiridon

Sfântul era un om simplu și smerit cu inima. Spiridon, făcătorul de minuni, se trage din cetatea Așchia, în Cipriu, în jurul anului 270 și a trăit pe vremea marelui împărat Constantin cel Mare (306-337) și a lui Constantiu (337-361), fiul lui.

Sfântul Ierarh Spiridon este cunoscut ca fiind ocrotitorul săracilor, părintele orfanilor și învățătorul păcătoșilor. Citește această rugăciune puternică pentru a avea parte de noroc și o căsătorie binecuvântată.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Spiridon. Ce nu ai voie să faci

Rugăciune către Sfântul Spiridon

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni! Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!'

Citește și:

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro