Antena Căutare

Șapte avantaje incontestabile ale unei case. De ce românii vor să se mute la curte?

Tot mai mulți români vor să se mute la curte, deoarece o casă are câteva avantaje  incontestabile în comparație cu un apartament la bloc.

Tot mai mulți români aleg să renunțe la apartament | Sursa foto: shutterstock.com/Genova

Tot mai mulți români vor să se mute la curte, deoarece o casă are câteva avantaje incontestabile în comparație cu un apartament la bloc.

România se afla, în 2014, pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al procentului populației care trăiește în locuințe proprietate personală sau în casele rudelor apropiate, fără să plătească chirie (96,1%), cu mult peste media din UE (70,1%), arată datele publicate recent de Oficiul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat.

Cu toate acestea, suprafața locuibilă care revine unei persoane este de aproximativ 21 de metri pătrați.

Prin comparație cu România, suprafața medie de care se bucură un bulgar este de 28 mp, iar media Uniunii Europene este de 36 mp. În plus, este evident că numărul mare de persoane care locuiesc la apartament contribuie semnificativ la scăderea acestei cifre.

Articolul continuă după reclamă

Deducem, astfel, care ar fi primul și cel mai important motiv pentru care tot mai mulți români își vând apartamentele și se mută la casă, fie în oraș, fie într‐o localitate aflată în imediata apropiere a orașului în care lucrează: spațiul.

Iată care sunt celelalte motive pentru care tot mai mulți români vor să se mute la curte:

1. Apa și grădina

Pe lângă mult mai mult spațiu, românii care se mută la casă se bucură și de un alt avantaj: grădina din spatele casei. Fiecare persoană care deține o casă cu grădină își poate amenaja în curte sau în jurul locuinței un spațiu verde ca în povești, cu flori și chiar cu pomi fructiferi și legume pentru consumul propriu.

Mai mult decât atât, apa dintr‐un puț este de o calitate net superioară celei de la chiuvetă. Pentru a se bucura, însă, de cele două avantaje incontestabile, proprietarii au nevoie de un astfel de hidrofor, foarte util atât pentru stropit grădina, cât și pentru alimentare cu apă în mod continuu, chiar dacă locuința este conectată la rețeaua comună de apă a localității.

2. Vecinii

Dacă are ghinion, un proprietar de apartament va fi inundat de vecini, va fi martorul auditiv al petrecerilor zgomotoase din bloc, va asculta bormașina vecinilor și toate scandalurile din imobilul în care locuiesc. Toate aceste aspecte nedorite ale vieții la bloc dispar atunci când proprietarul se mută la casă, unde vecinii se pot afla la zeci de metri distanță de locuință, iar liniștea din casă este deplină.

3. Locul de parcare

Locul de parcare reprezintă cel mai des întâlnit motiv de dispută între cei care locuiesc la bloc, mai ales în cartierele sau în orașele aglomerate. De la ridicarea ștergătoarelor la zgârierea mașinii cu cheia sau la dezumflarea roților, acestea sunt comportamente agresive pe care vecinii de bloc sau de cartier le pot adopta. Astfel de probleme dispar atunci când proprietarul mașinii se mută la casă, unde are la dispoziție o curte întreagă sau chiar un garaj pentru a parca mașina în voie, fără să‐și mai facă griji că ocupă locul altcuiva.

4. Libertate deplină la amenajare și reparații

Proprietarii de case au o libertate deplină la amenajarea locuinței sau la repararea diferitelor elemente componente ale casei. Lucrările pot fi efectuate la orice oră, fără să existe riscul să deranjezi vecinii. În plus, echipa de muncitori nu mai este obligată să respecte planul după care locuința a fost construită inițial, deci beneficiarul proiectului are mai multă libertate în a reamenaja locuinţa.

5. Mult mai multe spații de depozitare

Spațiile de depozitare reprezintă o mare provocare pentru cei care locuiesc la apartament, care trebuie să dea dovadă de multă ingeniozitate pentru a eficientiza spațiul la maximum. Proprietarii de case nu se confruntă cu o astfel de problemă, iar spațiile de depozitare, inclusiv beciul, sunt mai mult decât suficiente.

6. Timpul liber petrecut afară

Proprietarul unei case poate sta afară oricât timp dorește, mai ales dacă vremea este prietenoasă. O oră petrecută pe un șezlong, pe terasa din spatele casei, este foarte relaxantă. În plus, cei care stau la casă nu mai trebuie să meargă la grătar într‐un loc special amenajat, pe care trebuie să‐l împartă cu alții. Ei pot deveni gazdele perfecte pentru astfel de petreceri.

Content marketing

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x