1. Chiftelute cu struguri copti si sos de iaurt. Amestecul de carne tocata este acelasi ca si in cazul chiftelutelor traditionale. Dupa ce sunt prajite acestea se pun intre doua boabe coapte de struguri si se prind cu o scobitoare, ca intr-un sandvis. Peste toate acestea se adauga un sos de iaurt cu lamaie si usturoi pisat.
2. Boabe de naut prajite si afumate. Boabele de naut se prajesc si apoi se presara peste ele boia de ardei. In aceeasi tigaie se prajesc si putina coaja de lamaie, frunze proaspete de cimbru si cateva felii subtiri de usturoi.
3. Aripioare de pui in stil Buffalo. Elementul special al retetei este glazura, alcatuita din unt, sos iute, miere si zeama de lamaie. Inainte sa fie prajite, aripioarele se dau printr-un sos din branza cu mucegai, prin faina si amidon de porumb.
4. Sos din ceapa caramelizata pentru chips-uri. Este destul de greu sa caramelizezi ceapa si dureaza aproximativ o ora. Dupa caramelizare, rondelele de ceapa devin moi si foarte aromate. Ele trebuie amestecate cu smantana, crema de branza si arpagic.
5. Ciuperci umplute cu carnaciori. Inainte sa fie bagate la cuptor, ciupercile trebuie stropite cu otet balsamic, care le da o dulceata si o aciditate ce contrabalanseaza savoarea umpluturii din carnaciori si branza.
6. Chips-uri din lipie cu cimbru. Lipia se taie in bucatele de marimea unor chips-uri si se unge cu unt si miere inainte sa fie coapta. Apoi, se presara cimbru si in functie de gust, alte ierburi aromatice. La cuptor, bucatile de lipie devin la fel de crocante ca chips-urile traditionale.
7. Aripioare de pui coreene. Este o reteta extrem de simpla. Aripioarele de dau prin faina si se prajesc de doua ori. Pielea devine foarte crocanta si mentine carnea suculenta.
Foto: Huffington Post
Incearca sase retete noi pentru paine cu banane!... FOTO! Vezi cele mai dragalase animale de companie ale anului 2011!...