Căutare Live

Scoala Regala de Balet din Londra, locul unde micile talente devin nume mari

Micutul tau are talent de balerin? Atunci trebuie sa i-l dezvolti urmand cursurile unora dintre cele mai prestigioase scoli de balet, precum Scoala Regala de Balet din Londra. Aici se antreneaza zilnic copii, inca de la 8 ani.

Cu miscari copilaroase, micutii pasesc senini si veseli, avand deja aerul unor viitori balerini, in timp ce profesoara rosteste: àli crois?art promenade! Este alegerea lor, copiii fiind constienti cat de privilegiati sunt. Nu le lipseste talentul, disciplina mintii, tenacitatea si mai ales curajul, care le vor fi dezvoltate in urmatori opt ani.

PROGRAM

Ei au un regim de viata strict, unde nu elogiile ii motiveaza. Programul zilnic incepe la 7:30, avand cursuri pana la 16:00, apoi cateva ore pentru repetitii sau alte activitati. Ora de culcare este 22:00, timp de 8 luni pe an. 71% din dansatorii Baletului Regal sunt fosti elevi ai scolii, restul avand contracte in toata lumea. Costul taxelor scolare este de 30.675 de lire sterline anual, dar aproximativ 90% dintre elevi sunt bursieri.

SELECTIE

Auditiile au loc primavara, din 1.000 de concurenti sunt acceptati 24, iar selectia nu se incheie dupa ce ai fost admis. Impresionant este insa mecanismul ce sustine scoala, numarul mare de burse private acordate, voluntarii implicati in organizarea diferitelor evenimente de strangere de fonduri etc., totul functioneaza cu precizia unui ceas elvetian.

Nu este de mirare ca aceasta este scoala pe care a ales-o si balerina Alina Cojocaru, in 1997, dupa ce a castigat Premiul I la Lausanne (o bursa la oricare academie de balet din lume). Alina Cojocaru vorbeste cu placere despre perioada aceea si despre oameni ca Lesley Collier, care au sprijinit-o, marturisind cat a contat in alegerea sa de a se intoarce si dansa la Londra, anul acesta fiind al zecelea in care este prim-balerina a Operei Regale.

DOTARI

Cladirea cu patru etaje are un foaier spatios, aerisit si inundat de lumina. Au fost amenajate sase studiouri mari, cu aer conditionat, dintre care unul este si sala de spectacole, cu 200 de locuri. Studiourile sunt albe, au bara continua montata pe toate cele patru laturi, geamuri mari, podele elastice, oglinzi uriase si piane de concert.

Restul articolului pe Jurnalul National

sursa foto: tom-brown.com

Studiu: Copiii, dansatori innascuti... VIDEO! La 18 ani, Alexandra Mills, SUA, castiga titlul Miss World 2010...
Ultimele știri