Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Shih Poo, un caine simpatic de galagios

Un catel adorabil care combina fericit calitatile estetice ale parintilor de rase Poodle si Shih tzu, insa face galagie cat ambele la un loc.Mai nou, crescatorii se preocupa de aspectul cat mai agreabil al "hibrizilor" si de dimensiunile cat mai reduse ale acestora. "Marfa" trebuie sa se vanda repede, cu un pret cat mai bun. Shih poo este numele unei rase noi de catei-jucarie, iar iubitorii de animale sunt parca vrajiti de cum ii vad.

Noua rasa a rezultat din imperecherea raselor Poodle cu Shih tzu si a reusit sa combine caracteristicile unui Poodle, cum ar fi inteligenta si naparlirea redusa, cu voiosia si rezistenta la boli a rasei Shih tzu.

Unii proprietari prefera Shih poo in defavoarea lui Shih tzu deoarece boticul primilor este mai putin turtit decat al celor din urma, ceea ce face ca acestia sa aiba mai putine probleme de sanatate, cum ar fi sensibilitatea la raceala si infectii oculare la care erau predispusi Shih tzu.

Blana cateilor din noua rasa poate avea firul de par drept, cret sau doar ondulat, intr-o varietate de combinatii coloristice. Sunt caini adorabili, foarte blanzi si foarte cautati de cunoscatori.

Temperament

Shih poo impleteste mai mult caracteristicile temperamentale ale parintilor sai decat aspectul acestora. De aceea, este usor sa le conturam, in linii generale, personalitatea. Dotati cu o inteligenta normala, sunt ageri, prietenosi si devotati stapanului si adesea speriosi sau retinuti cu strainii.

2010/10/06//121270-shihpoo_oct408_1.jpg

Din cauza dimensiunilor sale reduse probabil, Shih poo doreste sa se puna in valoare, este exuberant si savureaza din plin placerea de a se afla in centrul atentiei. Nu se simte prea bine atunci cand e tinut in cotet deoarece doreste sa fie in compania stapanilor lui si sufera considerandu-se marginalizat.

Iubitorii de animale pot fi linistiti in legatura cu adaptarea acestei rase daca au acasa si alte animale de companie. Shih poo se acomodeaza excelent cu alti catei, dar si cu orice alta vietuitoare ce traieste in casa stapanilor sai, indiferent de specie.

Este extrem de entuziast si adora sa stea alaturi de stapan, indiferent ce activitate ar desfasura acesta. Shih poo este un caine destept si dornic sa-si multumeasca stapanul, prin urmare aceasta trasatura il face sa fie ascultator si usor de educat si dresat. Invata repede si pare incantat sa arate tot arsenalul de exercitii pe care le-a asimilat.

Latra destul de tare si aceasta activitate pare sa-i faca foarte multa placere, ceea ce il recomanda ca animal bun pentru paza curtii sau a apartamentului. Insa poate deveni un zgomot enervant cand se continua la nesfarsit fara un motiv anume.

O educatie sustinuta va reduce frecventa reprizelor de latrat nemotivat, lucru ce va fi considerat o adevarata binecuvantare pentru stapani, dar si pentru vecinii din cartier.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: getapuppy.ca
www.angyspoos.com

Recomandari