Căutare Live

Sunt barbatii in pericol de disparitie?

In ultima vreme s-a tot vehiculat ca barbatii nu vor mai supravietui mult timp pe suprafata Pamanatului. Iar asta pentru ca studii anterioare au dezvaluit faptul ca acest cromozom Y al barbatilor se micsoreaza si chiar ar putea disparea in urmatoarele cinci milioane de ani.

Insa un nou studiu, realizat pe maimute macaci - unele dintre rudele noastre cele mai indepartate - a aratat ca, desi ADN-ul transmis de tata fiilor sai a scazut de la inceputul evolutiei, acest lucru nu se va intampla si pe mai departe.

Mai exact, teoria cum ca barbatii vor disparea de pe suprafata Pamantului din cauza ca acum 300 de milioane de ani, cromozomul Y a avut aproape 1.400 de gene, iar acum a ramas cu numai 45, nu mai este valabila.

Anumite parti ale cromozomului Y, denumite strata, sunt stabile si nu si-au pierdut nicio gena in decurs de 25 de milioane de ani, conform revistei "Natura".

Profesorul biolog David Page, de la Institutul de Cercetare Biomedicala Whitehead din Cambridge, Massachusetts, a concluzionat ca "acest cromozom Y, in ciuda altor credinte, are un viitor indelungat si sanatos in fata".

Sursa: Daily Mail

FOTO! Vezi casele ecologice subterane!... Record neobisnuit: un tanar tine 16 cani intr-o mana...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri