"Doamna si Vagabondul", "Pisicile artistocrate", "Tom & Jerry", desene animate superbe, care, din pacate, au fost inlocuite cu altele, stupide si violente.
Antena 1 a intocmit un top cu cele mai frumoase animatii clasice. Acestea sunt:
5. "Mikey Mouse", 1928
Il stim cu totii pe urechiosul soricel, care, pe langa faptul ca este simpatic si vesel, mai este si altruist si pacifist.
"Mikey Mouse" este una dintre primele productii marca Disney, devenind, ulterior, si imaginea companiei.
4. "Tom & Jerry", 1940
William Hanna si Joseph Barbera au reusit sa redea, printr-un conflict aparent banal, dintre o pisica si un soarece, o intreaga societate.
Serialul de animatie are povestioare scurte, cu morale puternice, desene animate pentru copii, dar intelese, intr-adevar, de adulti.
Un alt lucru bun este acela ca sigur va trebui sa cumparati branza, dupa ce copilul s-a uitat la cateva episoade din "Tom & Jerry".
3. "Doamna si vagabondul", 1955
"Lady & The Tramp" este o animatie marca Disney, ce dezvaluie povestea de dragoste nevinovata, dintre o catelusa de rasa si un caine vagabond. Insa cand dragostea e atat de puternica, ce mai conteaza daca esti bogat sau sarac, om sau caine?
Scena in care cei doi mancau spaghete la restaurantul lui Luigi a devenit una dintre cele mai reprezentative scene de dragoste din istoria animatiilor.
2. "The Flinstone's", 1960
Se poate ca multi sa nu fie de acord cu mine si sa spuna ca "Flinstone's" nu are ce cauta in acest top, pentru ca, intr-adevar, productia trateaza, intr-un mod excesiv, problemele zilnice ale adultilor.
Atunci, de ce se afla in top? Deoarece am fost si eu copil si m-am uitat la aceste desene, iar impactul pe care l-au avut asupra mea a fost pozitiv.
Am devenit tot mai interesata de ceea ce inseamna "epoca de piatra". Un mod foarte interesant, totusi, de a captiva copiii spre istorie si antropologie.
1. "Pisicile aristocrate", 1970
Actiunea, expusa la inceputul secolului XX, intr-un Paris elegant si select, este presarata cu o multitudine de personaje si aventuri, care mai de care.
E amuzant, interactiv si elegant, iar povestea de dragoste dintre Duchess si motanul vagabond, Thomas O'Malley, este accentuata printr-un moment unic de jazz, marca "Scat Cat & his band".
Coloana sonora a avut un succes rasunator in anii '70, in special melodiile "Everybody wants to be a cat" si "Thomas O'Malley song".
Cititi si "Top 5 filme cu rebeli"
Foto: Fan Pop
Discutiile intr-un cuplu - ce sa eviti... Jocul "Despicable me" - personajele secundare devin principale...