Fox News a identificat cateva dintre miturile despre alimente inradaciate in cultura gastronomica, dar despre care s-a demonstrat ca nu sunt adevarate.
1.Trebuie sa speli mereu ciupercile. In functie de tipul de ciuperci pe care le cumperi, acestea trebuiesc spalate sau nu. De cele mai multe ori, ciupercile pe care le gasim in supermarket nu necesita spalare decat atunci cand le folosesti crude, in salate. Daca le prepari la cuptor, poti sa cureti cu o perie, fara sa le speli.
2.Trebuie sa clatesti pastele dupa fierbere. In timp ce se fierb, pastele elimina amidonul care se lipeste de partea exterioara a acestora. Daca le clatesti, vor avea o temperatura din cauza careia aroma sosului nu este absorbita eficient.
3.O sticla cu vin desfacuta trebuie consumata in 24 de ore. Se spune ca vinul nu mai este bun daca nu este consumat imediat dupa ce sticla a fost desfacuta. Acest lucru depinde de soi. Vinurile mai robuste rezista chiar si trei sau patru zile. De asemenea, daca tii sticla de vindesfacuta in frigider, procesul de oxidare este incetinit.
Foto: hepta.ro
Vezi ce dispozitive ciudate te scapa de operatiile estetice!... VIDEO! Vezi cum reactioneaza un copil cand primeste 650 de mingi!...