Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Util: cum sa previi aparitia incendiilor in casa ta

Desi nu foarte dese, incendiile casnice au de multe ori efecte distrugatoare: victime umane si pagube materiale. Teoretic, cu putina atentie, poti sa nu te intalnesti niciodata in viata ta cu acest lucru - daca ai putina grija si urmezi mai multe sfaturi utile.

Ai grija la tigari si la betele de chibrit

Niciodata, dar niciodata nu-ti lasa tigara aprinsa nesupravegheata, indiferent ce ai de facut. Stinge-le in scrumiera cand trebuie sa pleci in alta camera: niciodata nu poti stii ce intervine si vei uita de tigara aprinsa.

Mentine mereu scrumiera curata, uneori tigarile vechi se pot aprinde de la cele noi - si iata cum poti avea un mic foc capabil sa se transforme in ceva mai mare.

Nu lasa betele de chibrite nesupravegheate, chiar si dupa ce, aparent, le-ai stins. Uneori nu poti vedea cu ochiul liber ca ele inca mai mocnesc - cel mai bine stinge-le sub un jet de apa.

Nu fuma in pat

Nici in pat nici intins pe canapea, la TV. Ambele obiceiuri sunt periculoase, fiindca poti adormi.

Ai grija la lumanari

Multe lumanari sunt lasate nesupravegheate, iar si mai multe sunt asezate in pozitii vulnerabile, in care pot fi daramate foarte usor. Fii atent in special daca ai copii sau caine, care se pot juca.

Supravegheaza instalatiile electrice

Multe incendii sunt provocate de scurt-circuite la instalatiile electrocasnice. Verifica daca legaturile arata bine si sunt perfect functionale. Ai grija daca ai prea multe aparate bagata in aceeasi priza, sa nu supraincalzesti alimentarea.

Tine in casa un stingator de foc

E un lucru neobisnuit pentru o casa, o locuinta - se folosesc mai mult in birouri si firme, insa un mic stingator de incendiu te poate salva de multe ori de la necaz.

Foto: insuranceinfopk.com

Recomandari