Căutare Live

VIDEO! Cum puteti scapa de cicatrici

Probabil ca nu este om care sa nu aiba pe corp o cicatrice. Fie ca a fost "dobandita" voit, in urma unei operatii, sau accidental, dupa un nazbatie in copilarie, un singur lucru e cert: cicatricile au un aspect neplacut, care de multe ori pot face o persoana sa se jeneze atunci cand iese in public, insa nu trebuie sa va speriati! Cicatricile pot fi indepartate."Cicatricea este un fenomen de reparare al pielii", a declarat Lucian Russu - medic specialist dermato-venerologie.

Cicatrizarea este o etapa normala a procesului de vindecare, ca urmare a unor traumatisme. In functie de procesul de reparare, cicatricile se clasifica in doua categorii: cele care se vindeca si cele care se vindeca incomplet.

Daca organismul nu este capabil sa vindece complet un astfel de semn, exista diferite alternative care ajuta la indepartarea aspectului neplacut. Ele variaza de la cele mai simple, la cele mai moderne.

"Cea mai simpla metoda, care a fost folosita inca din Egiptul antic, era frecatul cu nisip, pana incepeau sa dispara cicatricile. Mai sunt injectii cu fillere, cu acid hialuronic, masti debridante", a spus doctorul Russu.

Tehnologia a mers insa si mai departe. Asa a aparut laserul SCAN sau fractional. Inainte de a va hotari sa va indepartati cicatricea este bine sa consultati un medic pentru a afla de care tip este si, mai ales, pentru a vedea care este cea mai buna metoda de a o indeparta.

"LOL" si "OMG", recunoscute lingvistic... VIDEO! Cuvintele "LOL" si "OMG", recunoscute lingvistic...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri