Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

VIDEO! Cum va alegeti cosmeticele

Din cauza poluarii si a schimbarii bruste de temperatura, sapte din zece persoane au pielea sensibila. Inca un motiv in plus sa fiti atenti la ce cosmetice cumparati si folositi, pentru ca unele va pot agrava problemele.In Franta, in 1980, unul din zece pacienti avea pielea sensibila. Astazi, sapte din zece pacienti au pielea sensibila, iar tendinta este aceeasi in toate tarile Europei. Asta inseamna ca, deja, o majoritate ingrijoratoare dintre voi nu mai poate tolera cosmeticele obisnuite.

Reactiile voastre se manifesta in moduri diferite, de la senzatia de arsura, intepaturi, la aparitia unor eczema sau puncte rosii. Cel mai simplu mod pentru a te lamuri daca ai sau nu alergii la produsele cosmetice este sa urmaresti daca apare senzatia de usturime a pielii in contact cu apa rece de la robinet, cu anumite produse cosmetice sau cand afara este foarte frig.

Fiindca nu poti elimina din viata ta crema de fata, deodorantul sau vopseaua de par, trebuie sa gasesti alternative sigure. Produsele bio, care au ingrediente naturale provenite din culturi bio, care nu au parabeni pe post de conservanti, sunt un prim pas.

Dermocosmeticele, produse si ambalate in conditii farmaceutice, sunt cele mai sigure categorii care pot fi tolerate de alergici. De altfel, se gasesc doar in farmacii.

FOTO: Hepta

Recomandari