VIDEO! Dansul la bara, mai profitabil decat predatul la catedra

Romania pare tara tuturor posibilitatilor. Depinde ce cale vrei sa urmezi. O dansatoare la bara castiga intr-o noapte cat un profesor universitar intr-o luna. Venitul anual al unei stripteuze poate ajunge pana la 60.000 de euro. De 10 ori mai mult fata de un om care isi dedica toata viata studiului universitar.

Ramona are 22 de ani si danseaza de doi ani in cel mai luxos bar de noapte din Constanta. Si nu o duce deloc rau. Facem un calcul simplu si aflam ca fata castiga intr-un an aproximativ 60 de mii de euro. Enorm, comparativ cu salariul unui profesor universitar.

Spre exemplu, rectorul Universitatii Andrei Saguna din Constanta, Aurel Papari, a scris mai mult de 10 carti si petrece zilnic 10 ore la facultate. Pe langa norma didactica, o mare parte din timp o dedica cercetarii. Cu toate acestea, un profesor universitar castiga pe luna intre 25 si 30 de milioane de lei vechi.

Ca sa poata avea un trai decent, profesorul are si un al doilea serviciu. Papari isi asigura confortul financiar si din profesia de medic. Asa ca nu e de mirare ca din ce in ce mai putini tineri viseaza sa ajunga la catedra. Prefera slujbe pentru care nici nu au de invatat prea mult si le aduc si multi bani.en.wikipedia.org
Ultimele știri