Căutare Live

VIDEO! Horia Colibasanu - o noua expeditie, spre varful Kangchenjunga

Horia Colibasanu este, la ora actuala, alpinistul roman cu cele mai multe varfuri de peste 8.000 metri, cucerite fara oxigen suplimentar. El va porni maine dimineata intr-o alta expeditie, spre varful Kangchenjunga (8.586 m) situat in masivul Himalaya, al treilea ca inaltime din lume. Sa ii uram succes!

Desi are la activ 6 varfuri de peste 8000 metri escaladate cu succes pana in prezent - K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Shishapangma Central Summit (8.013 m), Annapurna (8.091 m) si Makalu (8.481 m) - Horia Colibasanu este gata sa porneasca intr-o noua expeditie.

De aceasta data, el va ajunge la granita dintre India si Nepal, pentru a escalada varful Kangchenjunga, care a mai fost urcat pana acum de doar 80 de persoane. Daca va reusi sa isi duca la indeplinire planul, Horia Colibasanu va deveni primul roman care va fi ajuns pe varful masivului din Himalaya.

Cum va arata expeditia lui Horia Colibasanu si a celor trei alpinisti care il insotesc?

In primul rand, cei patru se vor pregati intens doua zile in Nepal. Apoi, vor urma doua saptamani de aclimatizare - sau urcari succesive pana la 7.000 de metri. Dupa o luna, ei vor fi gata in sfarsit pentru ascensiunea finala spre varf care, daca vremea va fi favorabila, nu va dura mai mult de 70 de ore.

Cei patru alpinisti nu vor beneficia de sprijinul serpasilor (cei care cara rucsacurile) si nici de oxigen suplimentar Ascensiunea va fi facuta in stil alpin, totul fiind bazat pe forta fizica si mentala a sportivilor implicati.Foto: Horiacolibasanu.ro

FOTO! Manichiura funky, pentru primavara... VIDEO! Vezi cum a crescut o pisicuta care s-a nascut subponderala!...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri