Pe 18 martie începe postul Paștelui. În acest an, Paștele va fi la data de 5 mai, iar gospodinele se pregătesc deja pentru mesele în familie. Pentru cei mai pofticioși pot alege rețete simple și rapide.
Chiar dacă începe postul, nu înseamnă că trebuie să renunțe la deserturile cremoase și delicioase.
Citește și: Secretul pentru gogoși pufoase și perfecte. Reteța este mai simplă decât te aștepți
Cel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut
În perioada de post poate fi dificil de satisfăcut poftele pentru dulce. Dacă cele din comerț nu sunt pe placul celor din familie, gospodinele recurg la rețete simple, cu ingrediente puține, dar care să surprindă prin gustul nemaipomenit.
Citește și: Cu cât se vinde 1 kg de nucă înainte de Sfinții Mucenici. Cât au ajuns să plătească gospodinele
Un desert delicios și rapid de preparat este napolitana cu gem și cremă. Dacă timpul este limitat, acest desert poate fi făcut doar cu gem. Însă nici prepararea cremei nu ia foarte mult timp, confrom unei surse.
Citește și: Desert rapid de Crăciun, fără ou, fără unt, fără coacere. Va dispărea într-un minut de pe farfurie
Acest desert de post poate fi soluția salvatoare în zilele aglomerate când pofta de dulce nu le dă pace.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu suc de roșii și cremă de griș. Care e secretul desertului care împânzit internetul
Ingrediente pentru opt porții
- 1 pachet foi de napolitană
- gem (la alegere)
- 100 g margarină vegetală
- 300 ml lapte vegetal
- 20 g făină
- 1 lingură de amidon de porumb
- 100 g zahăr
- esență de vanilie (după gust)
Mod de preparare
Foile de napolitană trebuie tăiate în pătrate egale. După care se prepară crema.
Pentru cremă se amestecă laptele vegetal cu zahărul, făina și amidonul de porumb. Întreaga compoziție se pune pe foc mic și se amestecă până se îngroașă.
Citește și: Rețeta culinară pentru cojile de eclere perfecte. Gospodinele adoră această metodă de preparare
După care se lasă crema să se răcească. Apoi trebuie încorporată margarina vegetală și adăugată esența de vanilie, în funcție de preferințe.
Citește și: Se scumpește cel mai căutat desert al românilor chiar înainte de sărbători. Ce influențează prețul acestuia
Se ia o foaie de napolitană, tăiată în prealabil, peste care se pune un strat de cremă. Peste cremă se adaugă o altă foaie de napolitană, peste care se pune gem. Se alternează aceste straturi până se obține un sendviș de șapte foi de napolitană.
Citește și: Gogoși rapide și pufoase, fără ou sau lapte. Cum să prepari un desert de post fără prea mult efort
Astfel se obține un desert rapid, pe placul pofticioșilor de toate vârstele, dar și pe placul gospodinelor care îi pot uimi pe cei din jur cu un desert-surpriză.
De ce nu se țin ouăle pe ușa frigiderului niciodată! Greșeala este făcută la ordinea zilei... Topul alimentelor ultraprocesate care sunt bune pentru sănătate. Nimeni nu se aștepta la aceste produse...