Cu fiecare brad împodobit și cu fiecare luminiță strălucitoare, atmosfera de Crăciun aduce cu sine o tradiție bogată de bucate delicioase și dulciuri festive.
Printre acestea, gătitul dulciurilor de Crăciun ocupă un loc special în inimile noastre și nu doar datorită gustului delicios, ci și datorită semnificației profunde pe care o aduc în sărbătoare.
Următoarea rețetă e perfectă pentru cei care își doresc ceva rapid și delicios pe masa de Crăciun. Te numeri printre ei?
Rețetă de biscuți cu alune și caramel. Ingrediente și mod de preparare
Ai nevoie de 200 de g de biscuiți digestivi, 200 g de alune de pădure prăjite, 2 lingurițe de pudră de cacao, 300 g de ciocolată cu lapte, 150 ml de frișcă lichidă, 3 linguri de dulce de leche sau cremă de caramel.
Citește și: Ce să nu îți lipsească din casă de Crăciun ca să ai noroc și prosperitate, potrivit Lidiei Fecioru
Apoi, totul ține de puțină atenție la detalii. Iată pașii:
Igrediente:
- 200 de g de biscuiți digestivi
- 200 g de alune de pădure prăjite
- 2 lingurițe de pudră de cacao
- 300 g de ciocolată cu lapte
- 150 ml de frișcă lichidă
- 3 linguri de dulce de leche sau cremă de caramel
Mod de preparare:
Folosește blenderul pentru a fărâmița biscuiții fin. Apoi, procedează la fel și cu 75 g din alune. Spre deosebire de biscuiți, acestea trebuie să formeze bucățele mai mari. Când acestea sunt fărâmițate, se amestecă omogen cu cele două lingurițe de cacao.
Separat, ciocolata se taie la cuțit, în timp ce frișca lichidă se încălzește pe aragaz. Când lichidul începe să fiarbă, se ia de pe foc și se amestecă ușor cu 200 g de ciocolata, până formează un sos consistent.
Sosul se toarnă peste amestecul de biscuiți și se lasă la răcit timp de 15 minute, în frigider.
Amestecul se scoate și, cu ajutorul unei linguri și a mâinilor, se formează bile de ciocolată care se tăvălesc prin restul de alune, mărunțite în prealabil la cuțit.
Bilele formate se așază pe o hârtie de copt. În exteriorul fiecărui guguloi se amplasează o formă metalică de prjitură. Apoi, cu ajutorul unui băț, se formează o gaură centrală.
Când acest proces este finalizat, se topesc pe aragaz 3 linguri de dulce de leche sau sos de caramel. Acesta se va folosi pentru umplerea guguloaielor. În plus, se poate topi restul de ciocolată cu lapte, pentru completarea umpluturii.
La final, biscuiții se lasă la răcit timp de 30 de minute și se servesc la masa de Crăciun.
Poftă bună!