Antena Căutare

Crema tartinabilă Dubai, motiv de spitalizare. Cu ce infecție gravă a ajuns la medic după consumul popularului desert

Două produse cu cremă Dubai ar putea fi motivul pentru care o persoană a ajuns la spital. Iată ce au descoperit medicii.

Galerie
Crema tartinabilă Dubai, motiv de spitalizare | Shutterstock

FDA a retras din magazinele din Statele Unite ale Americii Spread Pistachio Cacao Cream with Kadayif, produs de compania turcească Emek Gıda.

Citește și: Semințe retrase de la vânzare dintr-un supermarket popular printre români. Există suspiciunea că ar provoca boli gastrointestinale

Cu ce infecție a fost asociat produsul companiei turcești

Pe 14 iulie, FDA a retras produsele respectivei companii turcești de pe rafturile World Market. Ingredientele cremei tartinabile sunt asemănătoare cu cele folosite în orice ciocolată Dubai.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Alertă alimentară! Un mare lanț de magazine din România retrage de la vânzare un sortiment de brânză posibil contaminat cu E.coli

Este foarte posibil ca produsul celor de la Emek Gıda să fie contaminat cu Salmonella. Lotul afectat de cremă tartinabilă cu fistic și cacao este ambalat în borcane de sticlă transparente de aproximativ 275 de grame, numărul de lot 250401, iar data de consum până la care este valabil este 1 aprilie 2027, conform unei surse. A fost distribuit locațiile World Market din peste 30 de state americane.

Comsumatorii care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume, putând să-l ducă în magazinul de unde l-au cumpărat și vor primi banii înapoi.

Citește și: Alertă alimentară! „Pui de baltă” retras de la vânzare! Cei care au cumpărat sunt rugați să nu consume

Salmonella a fost detectată în crema tartinabilă după ce „mostre ale produsului au fost colectate în Minnesota ca parte a unei investigații” în privința brandului turcesc. După analize în laborator, s-a stabilit că infecția este prezentă cu adevărat.

Salmonella este o infecție bacteriană care afectează tractul intestinal. Perioada de incubație este între câteva ore și două zile. De obicei, salmonelozele sunt cauzate de consumul de carne, ouă sau produse din ouă, crude (ex. maioneza) sau insuficient preparate termic. Chiar și fructele de mare pot fi una dintre cauze dacă provin din ape contaminate. Pacienții se pot confrunta cu greață, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, frisoane, cefalee, dureri musculare, sânge în scaun. Pot exista și tipuri mai agresive care pot dezvolta febră tifoidă.

Citește și: Alertă alimentară! Produse retrase de la rafturi dintr-un supermarket popular printre români. Pot provoca leziuni la nivelul gurii

Deși nu au fost încă declarate cazuri în urma consumului acestei creme tartinabile, la doar câteva zile, autoritățile au emis o nouă recomandare: de această dată pentru produsele Emek Gıda Pistachio Cream cu data de 19 octombrie 2026, tot din cauza unei posibile contaminări cu Salmonella.

O ciupercă dăunătoare a devenit deliciu culinar în restaurantele de lux... Salate cu ton. 6 rețete sănătoase și delicioase ușor de pregătit cu ton...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x