Antena Căutare

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Orice gospodină își face, în această perioadă, provizii pentru iarnă. Bulionul se numără printre ele. Iata cea mai simpla rețetă. Cum se prepară.

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Orice gospodină își face, în această perioadă, provizii pentru iarnă. Bulionul se numără printre ele. Iata cea mai simpla rețetă. Cum se prepară.

Ingrediente bulion:

12 kg roşii bine coapte
8 cepe
4 morcovi mari
4 ardei roşii
15 căţei usturoi
8 fire ţelina frunze
sare
ulei

Porţii: 12 sticle de 300 ml

Articolul continuă după reclamă

Cum se prepară bulionul

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Într-o cratiţă largă se pune ulei pe fund, cât să se formeze o peliculă subţire. Se încinge şi se adaugă ceapa tocată şi morcovii daţi pe razătoarea mare. Se dă focul la mic şi se căleşte totul până ceapa prinde un pic de culoare (va dura cca 45 minute). Se amestecă din când în când în legume, potrivite-retete.ro.

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Cât se călesc legumele, pregătiţi roşiile. Acestea se spală bine. Se taie în două şi se curăţă de codiţe şi cotoare. Se taie bucăţi. Se trec bucăţile prin maşina de roşii (cea care separă pulpa şi sucul de pielițe şi seminţe).

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Se adaugă roşiile peste legumele călite. Se mai pun în oală frunzele de ţelină, căţeii de usturoi curăţaţi, dar lăsaţi întregi şi ardeii curăţaţi de cotoare şi tăiaţi în câteva bucăţi mari.

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Se aduce la fierbere şi se lasa să fiarbă la foc mediu până scade la jumătate (durează în jur 2 ore). Se amestecă rar în el. Se scot frunzele de ţelină şi ardeii din bulion. Ce rămâne în oală se mai trece o dată prin maşina de roşii pentru a obţine un sos fin (fără bucăţi de ceapă şi morcov). Bulionul se pune iar pe foc, se adaugă sare după gust dacă doriţi şi se mai fierbe 10 minute.

Cum se face bulionul. Cea mai simplă rețetă. Spălaţi 12 sticle de 300 ml, le uscaţi, le puneţi pe o tavă şi le băgaţi în cuptorul încins la 200C cam 15-20 min, să se sterilizeze. Capacele se fierb câteva minute în apă şi apoi se scot pe şerveţele de bucătărie să se scurgă. Bulionul fierbinte se toarnă în sticlele fierbinţi. Se infileteaza bine şi se pun sub o plapumă până a doua zi. Se păstrează în loc răcoros.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de prăjitură gustoasă, spectaculoasă și foarte spornică, pentru o ocazie mai specială, prăjitura cu bulion și cremă de griș este mai mult decât ideală.

Sursă: DCNews

Alimentele care s-au scumpit cel mai mult anul acesta! Lista mărfurilor alimentare și nealimentare cărora le-a bubuit pr... 5 modalități prin care poți îmbunătăți gustul cafelei tale de dimineață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 noiembrie 2024. Andrei Urs și Vlad Condurache au câștigat suma de 15000 de lei Vineri, 15.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x