Așadar, de ziua șnițelului vienez, să ne delectăm cum se cuvine cu cel mai îndrăgit preparar culinar pe bază de carne: șnițelul vienez!
Rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant - Ingrediente:
- cotlet de vițel de lapte
- ouă
- sare și piper
- făină
- pesmet panko
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- cartofi vienezi
- roșii uscate și aromate
- pesmet
- rucola
Rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant - Preparare
Rețeta pentru prepararea șnițelului vienez este cea clasică, cunoscută de toată lumea, dar secretul constă în a alege un cotlet cu os, de vițel crud, vițel de lapte și neapărat pesmet panko, un pesmet dintr-o pâine specială.
Citește și: Rețeta de Șnițele keto cu piure de conopidă
Carnea de vițel se feliază câr de subțire, se bate cu ciocanul de șnițele și se asezonează cu sare și piper. Se trece prin făină, prin ouă amestecate cu sare și piper, apoi prin pesmet panko și se prăjește în baie de ulei încins, la foc mai intens.
Șnițelul vienez se servește cu cartofi vienezi.
Cartofii se feliază și se blanșează pentriu 1-2 minute în apă clocotită cu sare. Se scurg și se prăjesc în ulei încins, apoi se presară peste ei mult pătrunjel verde tocat și usturoi răzuit.
Pentru a pregăti roșii deshidratate, acestea se feliază, se usucă la soare și se conservă în ulei de măsline aromatizat cu oregano.
Chef Ghimpu a mai adăugat la șnițelul vienez și puțin parmezan ras și puțină rucola, pentru un plus de prospețime, dar și lămâie, pentru aromă.
Citește și: Rețeta Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar
Pentru a nu pierde detaliile de la Chef Gimpu și Marian Duță, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: