Antena Căutare

Desert delicios: Prajitura Mont Blanc

Aceasta prajitura sofisticata este perfecta pentru mesele festive. Sigur ii vei impresiona pe invitati!

Ingrediente pentru reteta Prajitura Mont Blanc:

PENTRU BEZEA

- 50g nuci;

- 4 albusuri;

- 250g zahar tos.

PENTRU PIURE

- 440g piure de castane;

- 250g zahar tos.

PENTRU INGHETATA

- recipient 2l de inghetata de vanilie;

- 50ml smantana groasa;

- castane confiate sau castane glazurate.

Mod de preparare pentru reteta Prajitura Mont Blanc:

1. Pentru bezea se incalzeste cuptorul la 120°C/gaz 1. Se tapeteaza cu foaie de copt fundul unei tavi cu diametru de 20cm si baza detasabila. 25g nuci se maruntesc bine intr-un procesor, se adauga apoi restul si se macina mare. Se bat albusurile spuma, se adauga gradual zahar, 1/3 odata si se bate bine dupa fiecare aditie. Se adauga apoi nucile. Se asaza intr-o tava si se coace timp de 2 ore pana va fi crocanta. Se lasa apoi la racit. Bezeaua se poate face cu o zi in avans si se acopera cu o folie de plastic.

2. In timpul in care se coace bezeaua se amesteca piureul de castane cu zaharul pana se face o pasta fina. Acest amestec se poate pregati cu o zi inainte si se pastreaza acoperit cu folie de plastic. Se pun la racit 2 boluri goale, in frigider.

3. Pentru asamblare se lasa inghetata la temperatura camerei pentru a ajunge la o consistenta maleabila. Foarte rapid amestecati intr-unul din bolurile reci 1l de inghetata si jumatate din piureul de castane. Asezati repede in congelator daca s-a inmuiat prea tare. Este important ca toata cantitatea de inghetata sa aiba exact aceeasi consistenta. Se adauga la toata cantitatea de inghetata (cea de vanilie si cea de castane) esenta de vanilie. Se asaza in tava, se presara bezeaua peste si se da totul la congelator. Se congeleaza si cantitatea ramasa de piure de castane. Totul se poate prepara si congela cu o luna inainte.

4. Pentru servit, se dezgheta piureul, se scoate inghetata din congelator si se asaza in frigider. Se bate frisca, se adauga restul de piure (acum dezghetat), apoi se toarna intr-un con pentru decorat din foaie de copt. Cu un cutit trecut prin apa fierbinte se taie inghetata in 9 cuburi. Cu ajutorul conului pentru decorat se creeaza un cuib de crema in centrul caruia se asaza castanele glasate si se serveste dedesubt.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Bautura delicioasa: Limonada trandafirie... Reteta de post a zilei: Iahnie de cartofi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x