Desert: Rețeta Tort cu ciocolata alba si inghetata de capsuni

Iata un tort racoros cu aroma delicioasa de capsuni si vanilie. Este ideal pentru persoanele alergice la ciocolata.

Ingrediente pentru rețeta Tort cu ciocolata alba si inghetata de capsuni:

- 1l inghetata de capsuni;

- 1,5l inghetata de ciocolata alba sau de vanilie.

PENTRU BLAT

- 170g de zahar brun;

- 4 oua;

- 60g de faina obisnuita;

- 35g amidon de porumb.

Mod de preparare pentru rețeta Tort cu ciocolata alba si inghetata de capsuni:

1. Se incepe cu blatul. Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme adanci cu diametrul de 20cm. Se incalzeste cuptorul la 180˚ C/gaz 4. Se bat zaharul si ouale cu un mixer timp de 10 minute, pana cand se obtine o compozitie aerata, de culoare deschisa, suficient de tare incat sa ramana o urma atunci cand ridici telul. Se cern deasupra faina si amidonul si se incorporeaza. Se imparte compozitia in cele doua forme. Blaturile se dau la cuptor timp de 20 de minute, pana cand devin aurii. Se lasa la racit in forme 5 minute (nu e nicio problema daca se vor dezumfla putin), apoi se scot pe un stativ de metal. Se spala si se usuca una dintre forme si se tapeteaza cu un strat dublu de folie alimentara.

2. Se taie blaturile orizontal in cate doua straturi. Se asaza un strat pe fundul formei tapetate. Se intinde deasupra uniform jumatate din cantitatea de inghetata de capsuni. Se pune al doilea strat de blat si se da toata forma la congelator cel putin o ora ca sa se intareasca bine.

3. Se intinde deasupra jumatate din cantitatea de inghetata de ciocolata alba si se niveleaza. Se asaza peste ea stratul de jos de la al doilea blat. Se mai lasa la congelator o ora. Se pune apoi inca un strat de inghetata de capsuni si se asaza deasupra ultima jumatate de blat. Se congeleaza inca o ora.

4. Se scoate prajitura din forma si se inlatura folia alimentara. Se taie straturi subtiri din restul de inghetata de ciocolata alba si se acopera cu ele complet suprafata si lateralele prajiturii. Este o operatiune mai simpla decat pare - inghetata se va comporta ca o glazura lichida. Se foloseste un cutit-paleta ca sa se niveleze suprafata prajiturii si se mai lasa la congelator 2 ore sa se intareasca. Se impacheteaza bine in pungi speciale pentru congelator si se poate pastra pana la o saptamana.

5. Cu o jumatate de ora inainte de servire, se asaza prajitura pe un platou si se pune in frigider ca sa se inmoaie putin. Apoi se taie in felii cu un cutit mare.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Ultimele știri