1. Arunca intr-o tigaie cu doua-trei linguri de ulei o cana de ierburi amestecate si tocate (busuioc, cimbru, patrunjel etc). Amesteca doua minute apoi serveste-le peste niste paste micute.
2. Cumpara un saculet de midii proaspete, spala-le bine si curata-le de "barbi" apoi arunca-le intr-o oala cu o cana de vin, cativa catei de usturoi, niste frunze de busuioc si o mana de rosii taiate-n bucati. Fierbe inabusit pana ce midiile se deschid (cateva minute) si mananca cu paine bagheta.
3. Infuzeaza niste cuscus in apa clocotita pana devine pufos si serveste-l cu sardine puse deasupra, rosii, patrunjel, ulei de masline si piper negru.
4. Cel mai bun sandvis: prosciutto, rosii cherry, ulei de masline si ciabata.
5. Cumpara 4-5 feluri de masline, scoate-le samburii si toaca-le marunt, amesteca cu usturoi, cativa fulgi de ardei iute, patrunjel sau busuioc si ulei de masline si mananca-le cu paste sau bagheta.
6. Inca un sandvis la fel de bun: bresaola, rucola, parmezan (+ anghinare marinata si rosii - proaspete sau uscate la soare)
7. Orice peste facut la gratar servit alaturi de un sos de iaurt + castravete tocat + ceapa tocata + piper.
8. Taie cativa dovlecei si soteaza-i in ulei de masline. Amestca apoi cu paste si patrunjel.
9. Prajeste niste ficatei in unt sau ulei cu usturoi. Presara niste patrunjel, suc de lamaie si sare grunjoasa si mananca cu paine prajita.
10. Fructe, multe fructe, cu proaspete, taiate cubulete si amestecate sau transformate in smoothies la blender.
Citeste si alte retete de pe Good Food Romania!
Cateva sfaturi pentru retete reusite... Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!...