Demn de papilele gustative regale, gemul de Viscri ar putea ajunge celebru si la Paris. De data aceasta, insa, nu doar prin aroma. Vorbim despre capitala luxului si modei, asa ca gemul va imbraca si el o haina haute couture.
Gemul de fructe proaspete va fi asadar ambalat intr-o opera de arta populara autentica. Ca va fi decorat cu lemn sculptat sau foita de argint, un lucru e cert: gemul care merge la Paris este editie limitata, iar continutul e si el pe masura ambalajului.
“Macese, coacaze, amestec de agrise cu coacaze negre, cu zmeura… Pentru acest produs vrem sa venim cu o reteta pe care o sa o dezvaluim la lansare, doar ca modul de productie va fi un pic diferit. Este un gem, nu este dulceata, la dulceata se foloseste mai mult zahar si noi vrem sa aiba fructe mai multe si cat mai naturale, cat mai putin zahar, fara gelatina, fara conservanti”, explica Cristian Gherghiceanu, coordonatorul proiectului.
Un gust similar celui vandut la targul de alimente din Paris, dar la un pret accesibil oricarui turist care trece prin zona Viscri, poate fi gasit in orice moment in camarile oamenilor. La 10-15 lei borcanul, oferta e chiar mai vasta, caci nu exista fruct pe care gospodinele sa nu stie sa-l prepare perfect.
Lansarea gemului de lux face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene, pentru promovarea satului Viscri, alaturi de Saschiz, dar si de alte localitati din zona Tarnava Mare.