Trebuie să ne pregătim să înfruntăm temperaturile extreme. Iar aici un rol foarte important îl are alimentaţia. Deci legumele şi fructele nu trebuie să vă lipsească din frigider. Nu doar că au o grămadă de vitamine, minerale şi fibre, au şi efect hidratant. Însă, atenţie, pentru că cercetătorii americani au descoperit ceva: salata de roşii şi castraveţi trebuie evitată.
Fie că este garnitură sau fel de mâncare de sine-stătător, salata de roşii şi castraveţi este alegerea cea mai populară în sezonul de vară. Cu toate acestea, unii experţi în nutriţie nu sunt foarte încântaţi de această combinaţie.
După unii specialişti, nu ar fi bine să asociem roşiile cu castraveţii pentru că roşiile sunt acide, castraveţii sunt alcalini şi împreună duc la formarea unor săruri care precipită.
Cu toate acestea, studiul provind salata de roşii şi castraveţi nu a apărut din neant. În mod sigur, a fost generat de anumite intoleranţe dezvoltate la mai mulţi indivizi. Tocmai de aceea, nutriţioniştii spun că trebuie să renunţăm la anumite combinaţii alimentare numai dacă organismul nostru nu reacţionează bine la ele.