De Florii se mănâncă pește, tocmai de aceea, ne-am gândit la o rețetă rapidă și super ușoară de păstrăv la tigaie grill. Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios și cu puține calorii, nu mai sta pe gânduri și pregătește rețeta noastră sănătoasă, fără ulei sau grăsimi.
Ca să faci cea mai bună rețetă de păstrăv la tigaie grill ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 păstrăv (400 g);
- 1 lămâie;
- 1 linguriță de cimbru uscat;
- 1 lingură de ulei din măsline (opțional);
- Sare, piper – după gust.
Cum se pregătește cea mai bună rețetă de păstrăv la tigaie grill?
Simplu și pe deasupra super rapid. Însă pentru a obține gustul delicios de grătar, și pentru ca peștele să-și păstreze toate proprietățile, am ales tigaia Regis Stone Copper Griddle Pan, cu triplu înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Carnea nu se lipește, chiar dacă nu folosim ulei, unt sau alte grăsimi.
Pentru început, se lasă tigaia la încins, suficient cât atunci când punem peștele să sfârie în tigaie. Rumenim pe fiecare parte păstrăvul, până când se formează o frumoasă crustă aurie. Adaugăm sarea, piperul după gust, dar și cimbrul uscat, dacă ai cimbru verde și mai bine. Acesta îi va da o aromă intensă, ușor iute. Stoarce puţin suc proaspăt de lămâie peste pește și servește-l alături de garnitura preferată.
Poftă bună!
Dulciuri rafinate la doar un click distanță, de la Chocolat!...