Căutare Live

Piept de porc la cuptor, cu dulceață de ceapă și cartofi mov - Rețeta lui Chef Berry

Chef Berry a pregătit în cadrul emisiunii Star Matinal o delicioasă rețetă din piept de porc la cuptor, cu dulceață de ceapă și cartofi mov.

Piept de porc la cuptor, cu dulceață de ceapă și cartofi mov

Este o combinație de preparate pur și simplu delicioase cu gust dulce-picant și arome îmbietoare.

Rețeta Piept de porc la cuptor, cu dulceață de ceapă și cartofi mov - Ingrediente:


  • 400 gr piept de porc
  • 3 cepe roșii, mari
  • 1 ceapă albă
  • 50 ml oțet balsamic
  • 10 gr piper boabe
  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 gr zahăr brun
  • 1 legătură de cimbrișor
  • 1 fir de praz
  • 150 gr cartofi mov
  • 300 ml vin roșu, dulce
  • sare

Rețeta Piept de porc la cuptor, cu dulceață de ceapă și cartofi mov - Preparare

Ungem carnea cu un mix de piper măcinat, cimbrișor, zahăr și zeama de lămâie, și o lăsăm la marinat 15-20 de minute.

Apoi, se învelesc bucățile din piept de porc în staniol și se dau la cuptor, la 150 de grade, pentru o oră. Se scot și se mai trag la tigaie doar pentru a li se da un plus de culoare

Ceapa se toacă julien și se pune la călit, împreună cu prazul tocat rondele, în puțin ulei. Când se pătrund, se adaugă zahăr brun și oțet balsamic și se mai lasă pe foc câteva minute. Se asezonează cu sare și piper, după gust.

Vinul se fierbe până se reduce și se transformă într-un sos dens și gustos.

Cartofii mov se prepară la cuptor și se servesc zdrobiți, cu puțin unt, alături de restul preparatelor.

Pe principiul Nici burgerul nu mai este ce a fost, iată câteva idei de burgeri care se află în topul preferințelor consu... Alimentaţia raw vegană, secretul tinereții veșnice. Ce consumă raw veganii și ce beneficii are această alimentație?...
Ultimele știri