Antena Căutare

Reteta de post a zilei: Rosti cu pastarnac

Chiftelutele de pastarnac sunt dulci si aromate. Le poti consuma simple sau ca garnitura la un fel principal.

Ingrediente pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:

- 500g de cartofi decojiti si rasi;

- 500g de pastarnac mic, decojit si ras;

- 1 ceapa mare rasa;

- 2 lingurite de cimbru tocat;

- 75 g de margarina topita, plus extra pentru prajire.

Mod de preparare pentru reteta de post Rosti cu pastarnac:

1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pun cartofii rasi intr-un prosop de bucatarie si se storc pentru a indeparta excesul de lichid. Se pun intr-un vas impreuna cu pastarnacul, ceapa, cimbrul si margarina topita. Se asezoneaza bine si se amesteca. Se imparte amestecul in 6 parti, carora li se dau forme de chiftele.

2. Se incalzeste putina margarina intr-o tigaie nonaderenta pana cand face spuma, apoi se prajeste fiecare chiftea timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine rumena si crocanta (probabil va fi necesar sa le prajesti in doua serii). Se pun pe o tava si se coc la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand sunt fragede atunci cand sunt impunse cu un cutit.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Desert: Reteta Prajitura aromata cu smochine... Gustare rapida: Reteta Pizza cu chorizo, capere & rucola...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x