- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta clasică de Hummus este din bucătăria orientală și este preparată din pastă de năut, amestecată cu pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, opțional, chimion.
La această combinație se mai pot adăuga diverse ingrediente, sau preparate, pentru un gust mai deosebit.
Citește și: Hummus de năut și linte. Rețetă de post
Ingrediente pentru rețetă de post: Hummus cu legume trase la tigaie:
- Pentru preparare hummus:
- 1 kg năut
- 100 gr pastă de susan
- 3-4 căței de usturoi
- sucul de la 2 lămâi
- 100-150 ml ulei de măsline
- sare și piper
- Pentru garnitura de legume:
- 2 vinete
- 2 dovlecei/zucchini
- ardei iuți multicolori
- roșii cherry
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- oregano
Mod de preparare rețetă de post: Hummus cu legume trase la tigaie
Rețeta de hummus este una clasică, pe care deja o știm, însă pentru a-i înnobila gustul, mai pregătim câte ceva alături și nu uităm nici de celebrele lipii libaneze cu care o servim.
Cum se prepară hummusul?
Năutul, bine clătit în apă rece, se pune la hidratat în multă apă rece și se lasă de seara până dimineața la loc răcoros.
Citește și: Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie și lipii libaneze aromate
Dimineața se scurge, se clătește cu multă apă rece și se pune la fiert în multă apă. Nu se va adăuga sare de la început, dar se poate adăuga puțin bicarbonat de sodiu, pentru a urgenta fierberea.
Năutul bine fiert se scurge și se procesează cu ajutorul blenderului, până se transformă într-o pastă. Apoi se adaugă și pasta de susan și ulei de măsline. Când pasta obținută este temperată bine, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și multă zeamă de lămâie.
Citește și: Rețete de post. Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post
Preparare legume trase la tigaie.
Pentru garnitura de legume, doar trebuie să spălăm bine legumele, să le feliem în rondele aproximativ egale, respectiv vinetele și dovleceii și să le tragem usor la tigaie, în puțin ulei aromatizat, în prealabil cu usturoi și oregano. Vom trage la tigaie în același ulei și roșiile cherry și ardeii multicolor.
Pentru servire, se pune în farfurii gustosul hummus cu legume trase la tigaie și așezate de jur împrejur sub formă de coroniță.
Rețetă de salată aperitiv din cartofi cu sfeclă roșie și cașcaval...