Celebrul chef are câteva rețete perfecte de toamnă. Ingredientul-special al rețetei propuse de această dată este dovleacul.
Florin Dumitrescu prezintă câteva trucuri simple pentru a servi o porție de risotto cu dovleac delicioasă. Recomandările din bucătărie ale lui Florin Dumitrescu sunt numai bune de pus în practică.
După cum spune celebrul chef, „bucătăria nu e doar artă, e un prilej de a spune povești prin intermediul unui preparat, de a crea o experiență, o trăire, o amintire…” Astfel că dovleacul este unul dintre ingredientele care te pot purta în trecut datorită gustului și aromei.
Citește și: Prăjitură fără coacere cu dovleac. E gata în numai 40 de minute
Rețeta de risotto cu dovleac a lui Florin Dumitrescu
Pentru această rețetă este nevoie de următoarele ingrediente:
- orez risotto
- dovleac bio
- legume bio
- ceapă
- unt
- parmezan
- busuioc
- ulei de masline
- vin alb.
Citește și: De ce e recomdandat să consumi dovleac plăcintar toamna. Care sunt beneficiile principale ale acestei legume
Aceasta este o rețetă bio, care îi va încânta chiar și pe cei mici. Este foarte ușor și rapid de preparat. Cu toate acestea, micile inexactități ar putea duce la un eșec al cinei.
Ce recomandă celebrul chef pentru un preparat perfect
Legumele trebuie fierte până se obține o supă. În acest timp trebuie desfăcut dovleacul pe jumătate, feliat și decojit. Dovleacul se taie cuburi. De asemenea, se taie și ceapa. Stock-ul de legume se ia de pe foc.
Se încinge o crăticioară cu un cubuleț de unt și puțin ulei de măsline și se lasă untul la topit. Se adaugă ceapa la călit, după care se presară orezul risotto. Chef Florin Dumitrescu măsoară astfel porțiile: o mână = o porție.
În momentul în care orezul devine translucid, atunci trebuie să se adauge vinul alb.
„La un risotto cea mai importantă este hidratarea”, ține cheful să sublinieze.
Se adaugă dovleacul, deoarece are nevoie de timp pentru a se găti. În tot acest timp trebuie amestecat, astfel încât să nu se lipească orezul. De asemenea, se adaugă primul polinic din supa de legume.
„Dacă aveți un stock gustos, veți avea un risotto gustos”, meționează chef Florin Dumitrescu.
Acesta menționează că busuiocul complimentează foarte bine dovleacul, astfel că se pot adăuga câteva frunze de busuioc în crăticioară.
Celebrul chef mai subliniază cât este de important ca atunci când se pepară risotto bucătarul trebuie să fie mereu atent la cratiță, astfel încât să observe când preparatul său are nevoie să fie hidratat.
Hidratarea inițială se face cu vin alb, iar mai apoi cu supa de legume, adăugând în momentele propice câte un polonic.
Citește și: Rețetă de toamnă. Cum prepari zacuscă de fasole boabe
Chef Florin Dumitrescu știe că atunci când „vulcanii de căldură aruncă în aer aburi” înseamnă că preparatul este aproape gata și trebuie adăugat ultimul polonic de supă.
După adăugarea ultimului polonic de supă, se lasă să fiarbă puțin amestecul. Între timp se pregătește untul și parmezanul ras. Se adaugă peste amestec trei mâini de parmezan și 80-100 de grame de unt și se amestecă viguros.
De asemenea, înainte de a fi servit se mai poate adăuga parmezan, sare și pier proaspăt măcinat după gust.
În acest mod se poate prepara o cină rapidă și delicioasă cu aromele specifice toamnei.
Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor... De ce nu este indicat să bei must înainte de a te urca la volan, dar și dacă ai alte probleme de sănătate...