Ingrediente pentru rețeta de Costite de porc picante:
- 1 legatura de ceapa verde;
- 1 lingurita boabe de ienibahar;
- 2 sire costite de porc sau 2kg costite, gata taiate;
- supa de pui.
PENTRU MARINADA
- 3 ardei rosii iuti, tocati;
- 3 catei de usturoi, curatati si tocati;
- 1 bucatica de ghimbir, decojit si tocat;
- sucul de la 2 lamai;
- 6 fire de cimbru, doar frunzele;
- 1 legatura mica de coriandru, tocat;
- 1 lingurita de scortisoara;
- 3 catei de usturoi, pisati intr-un mojar;
- 2 lingurite de ienibahar pisat intr-un mojar;
- 3 linguri de zahar brun;
- 4 linguri ulei de arahide.
Mod de preparare pentru rețeta Costite de porc picante:
1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se toaca partea verde a cepei si se pune intr-o tava mare de friptura, impreuna cu ienibaharul. Se adauga costitele si apa clocotita indeajuns cat sa le acopere. Se pune un cub de concentrat de supa de pui sau un praf de concentrat de supa, se acopera cu folie si se da la cuptor doua ore. Se scurge lichidul.
2. Se toaca restul de ceapa si se pune intr-un robot de bucatarie, impreuna cu ingredientele pentru marinada si o jumatate de cana de apa. Se mixeaza apoi se ung consitele cu marinada si se lasa deoparte 30 de minute.
3. Se prajesc pe gratar pana devin maronii (nu arse). Daca se pregatesc la cuptor, se creste temperatura la 200° C/gaz 6 si se coc pentru 30 de minute sau pana devin maronii. Se lasa sa se odihneasca pentru 10 minute si apoi se feliaza, daca se folosesc sire de coaste.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Rețeta zilei: Prajitura cu lamaie si sirop de limoncello... FOTO! Torturi in forma de animale si genti la un targ de cofetarie din Londra...