Ingrediente pentru reteta Pui cu lamaie si cucus cu dovlecei:
- 200g de cuscus;
- 400ml supa de pui gata facuta;
- 2 linguri ulei de masline;
- 4 dovlecei, dati prin razatoare;
- 2 lamai, una taiata in jumatate si cealalta taiata in sferturi;
- 2 piepti de pui, fara piele si os.
Mod de preparare pentru reteta Pui cu lamaie si cucus cu dovlecei:
1. Se rastoarna cuscusul intr-un vas mare si se toarna deasupra supa de pui. Se acopera si se lasa deoparte 10 minute pana se umfla si se absoarbe toata supa. Se incalzeste 1 lingura de ulei si se prajesc dovleceii pana cand se inmoaie si devin crocanti pe margini. Se rastoarna peste cuscus, se asezoneaza cu sare si piper, se stoarce deasupra sucul de la una dintre jumatatile de lamaie si se amesteca.
2. Se taie pieptii de pui in jumatati pe orizontala si se asaza fiecare jumatate pe cate o bucata de folie alimentara. Se acopera cu alta bucata de folie si se preseaza cu un sucitor, ca sa se subtieze carnea. Se asezoneaza cu sare si piper. Se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste puiul cate 2 minute pe fiecare parte pana se face bine. Se stoarce deasupra sucul de la cealalta jumatate de lamaie. Se serveste cu cuscus si cu sferturile de lamaie alaturi.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Reteta Prajitura pufoasa de lamaie... Desert: Reteta Budinca de orez cu banane...