Ingrediente pentru reteta Pui cu mango si pilaf picant:
4 bucati de piept de pui fara piele si fara oase
4 linguri chutney de mango (se gaseste la Pukka Food)
1 lingura praf de curry, mediu picant
4 lingurite de chimion
4 lingurite ulei de floarea-soarelui
2 cepe mici, taiate in felii mici
4 frunze de dafin
1 baton de scortisoara
200g de orez basmati
4 linguri de coriandru tocat
1 lime taiata in sferturi pentru servit
Mod de preparare pentru reteta Pui cu mango si pilaf picant:
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6 si se tapeteaza o tava de copt cu folie de aluminiu. Se taie un buzunar orizontal in fiecare piept de pui, avand grija sa nu il tai de tot. Se umple cu chutney-ul de mango, apoi se inchide buzunarul si se prinde cu o scobitoare ca sa ramana inchis.
2. Se amesteca praful de curry cu 2 lingurite de chimion si 3 linguri de ulei, apoi se unge puiul cu acest amestec. Se asaza pe tava si se lasa la cuptor 25-30 de minute, pana se face puiul bine.
3. Intre timp, se incalzeste restul de ulei intr-o cratita incapatoare si se prajeste ceapa 6-8 minute, pana cand devine aurie. Se pun restul de chimion, dafinul si scortisoara apoi se lasa pe foc amestecand 1 minut. Se adauga orezul si se incorporeaza. Se toarna deasupra 450ml de apa clocotita, se amesteca tot si se acopera. Se da focul mai mic si se mai lasa 15 minute.
4. Se scot frunzele de dafin si batonul de scortisoara, se adauga coriandrul si se serveste impreuna cu puiul cu mango.
Pofta buna!
Foto: Good Food