Antena Căutare

Reteta zilei: Ravioli cu carne si sos de rosii

Incearca aceasta reteta italiana, pentru un pranz delicios alaturi de cei dragi!

Ingrediente pentru reteta Ravioli cu carne si sos de rosii:

PENTRU ALUATUL DE PASTE

- 400g de faina;

- 4 oua mari de tara;

PENTRU UMPLUTURA

- 500g amestec carne de vita si porc;

- 2 ceape;

- 2 cartofi;

- ulei de masline;

- sare, piper;

- patrunjel proaspat.

PENTRU SOS

- 1 conserva de rosii cuburi;

- ulei de masline;

- ceapa;

- usturoi;

- patrunjel;

- parmezan.

Mod de preparare pentru reteta Ravioli cu carne si sos de rosii:

1. Se fierb cartofii in apa cu sare, apoi se scurg si se zdrobesc cu furculita. Se toaca marunt o ceapa si se caleste in ulei de masline, pana devine aurie. Se adauga carnea tocata, se amesteca si se rumeneste. Se adauga cartofii si se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se tine pe foc inca 10 minute, apoi se lasa la racit.

2. Se face un aluat de paste, amestecand faina cu ouale. Se framanta pana ce aluatul devine elastic. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul o foaie mare, care se taie in jumatate. Se traseaza dimensiunea dorita pentru ravioli, sub forma dreptunghiulara. In mijlocul acestora se pune o lingura de umplutura, apoi se asaza deasupra celalta foaie de aluat. Se decupeaza dreptunghiurile, iar marginile se lipesc, apasand cu dintii furculitei.

3. Se pregateste sosul calind in ulei de masline o ceapa si doi catei de usturoi tocati marunt. Se adauga o conserva de rosii cuburi si se lasa la foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. In final, sosul se leaga cu doua linguri de parmezan ras.

4. Se pune apa la fiert. Cand aceasta a dat in clocot, se adauga ravioli. Acestia se fierb maximum 5 minute, in functie de grosimea aluatului folosit, apoi se scot, se scurg si se amesteca cu sosul. Se servesc presarati cu patrunjel proaspat.

Poftă bună!

FOTO: atlantaweightmanagement.com

Desert: Rețeta Prajitura cu trei feluri de inghetata... Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de patrunjel si alune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x