Antena Căutare

Reteta zilei: Varza a la Cluj

Varza a la Cluj este o reteta traditionala pe care merita sa o incerci!

Ingrediente pentru reteta Varza a la Cluj:

- 1kg de varza acra;

- 600g de carne tocata mixta;

- 3 cepe mari, tocate marunt;

Articolul continuă după reclamă

- 1 legatura de cimbru proaspat, tocata marunt;

- 1 legatura de marar, tocata marunt;

- 100g de orez;

- 150ml pasta de rosii;

- 100g de costita afumata;

- 4 rosii mici, taiate felii;

- sare, piper, ulei.

Mod de preparare pentru reteta Varza a la Cluj:

1. Varza se desareaza timp de o ora in apa rece, apoi se scurge bine si se taie fideluta.

2. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se caleste in el, la foc mic ceapa 10 minute.

3. Se adauga carnea tocata, sare si piper, cimbrul si mararul si se lasa 10 minute, pana ce carnea nu mai este rosie. Se adauga peste carne orezul, impreuna cu 100ml de apa calda si pasta de tomate, se mai lasa 10 minute pe foc si se da deoparte.

4. Intr-un vas incapator, uns cu ulei, se asaza un strat subtire de varza, apoi un strat de carne, cateva felii de costita afumata si de rosii si cateva ramurele de cimbru si marar, apoi se reia succesiunea (varza, carne, felii de costita si rosii).

5. Se toarna in vas 150ml de apa si se fierbe varza pe aragaz, la foc mediu, timp de 30 de minute, apoi se transfera in cuptorul incins la 200° C si se lasa sa se rumeneasca bine, inca o ora.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Desert de post: Reteta Placinta de mere cu nuca... Reteta rapida: Paste Bolognese cu carnaciori...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x