- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru reteta Varza a la Cluj:
- 1kg de varza acra;
- 600g de carne tocata mixta;
- 3 cepe mari, tocate marunt;
- 1 legatura de cimbru proaspat, tocata marunt;
- 1 legatura de marar, tocata marunt;
- 100g de orez;
- 150ml pasta de rosii;
- 100g de costita afumata;
- 4 rosii mici, taiate felii;
- sare, piper, ulei.
Mod de preparare pentru reteta Varza a la Cluj:
1. Varza se desareaza timp de o ora in apa rece, apoi se scurge bine si se taie fideluta.
2. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei si se caleste in el, la foc mic ceapa 10 minute.
3. Se adauga carnea tocata, sare si piper, cimbrul si mararul si se lasa 10 minute, pana ce carnea nu mai este rosie. Se adauga peste carne orezul, impreuna cu 100ml de apa calda si pasta de tomate, se mai lasa 10 minute pe foc si se da deoparte.
4. Intr-un vas incapator, uns cu ulei, se asaza un strat subtire de varza, apoi un strat de carne, cateva felii de costita afumata si de rosii si cateva ramurele de cimbru si marar, apoi se reia succesiunea (varza, carne, felii de costita si rosii).
5. Se toarna in vas 150ml de apa si se fierbe varza pe aragaz, la foc mediu, timp de 30 de minute, apoi se transfera in cuptorul incins la 200° C si se lasa sa se rumeneasca bine, inca o ora.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro
Desert de post: Reteta Placinta de mere cu nuca... Reteta rapida: Paste Bolognese cu carnaciori...