- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta de pepene roșu a devenit virală pe TikTok, schimbând felul în care ne gândim la cum ar trebui să mâncăm acel fruct dulce. O internaută a postat pe contul său un filmuleț în care le-a arătat fanilor cum să pregătească o salată de sezon.
Citește și: Rețeta de socată fără zahăr. Cum să prepari o băutură sănătoasă, dar care să rămână la fel de savuroasă
Rețetă de salată cu pepene roșu și brânză feta. Cum o prepari
Dacă feed-ul tău de pe TikTok este plin cu clipuri amuzante, iată un motiv pentru care ar trebui să urmărești și filmulețul următor. Salata cu pepene roșu este delicioasă, deși te-ai putea gândi că nu are cum să meargă cu combinația de ceapă și brânză feta.
Citește și: Salată Nicoise. Salată franțuzească de pește, cu legume și ouă fierte
Ingrediente
- 1/2 pepene roșu
- 1/4 ceapă roșie medie, feliată subțire
- castraveți, după gust
- mentă proaspătă, tocată
- busuioc proaspăt, tocat
- 200-250 g feta mărunțită
- oțet din vin roșu, după gust
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1 lime
- Sare si piper negru
Citește și: Pesmeți cu brânză. Rețetă tradițională dobrogeană
Mod de preparare
Înlătură coaja de la pepene și taie miezul în cubulețe. Într-un bol larg, pune pepenele roșu și adaugă ceapa, castraveții și feta mărunțită. Toarnă dressingul din oțet, ulei, zeama de lime, sare și piper. Amestecă și decorează salata cu busuioc și mentă, scrie Simplyrecipes.com.
Citește și: Salata de ouă care a cucerit rețelele sociale. E bogată în proteine și îți oferă senzația de sațietate
Citește și: Desert fără coacere, în doar câteva minute. Cea mai bună prăjitură cu biscuiți și două tipuri de cremă
Trucuri pentru a face cea mai bună salată de pepene roșu
Murează ceapa roșie sau, dacă nu ai timp, o poți mura rapid timp de 10-15 minute, în timp ce pregătești salata. Ca să o pregătești, lasă la înmuiat ceapa în oțet, zeamă de lămâie și puțină sare. Acest lucru va înmuia leguma și îi va conferi o aromă specială.
Citește și: De câtă ceapă are nevoie o salată de vinete perfectă
Al doilea truc este să pregătești salata în avans. Taie pepenele din timp și păstrează miezul într-un recipient ermetic la frigider. Chiar dacă poți pregăti întreaga salată, reține faptul că pepenele va lăsa mult suc, așa că vei avea o salată plină de lichid. O idee este să nu răstorni de pe tocător pepenele tăiat, pentru a nu se scurge toată zeama.
Cu ce poți combina pepenele roșu
Fructul dulce este o combinație bună alături de feta, lămâie, mentă și ceapă, însă nu sunt singurele ingrediente. Poți adăuga sos de chilli, jalapeno, mango, rucola, roșii, avocado, alt tip de brânză, miez de nucă, creveți, cușcuș, căpșuni, măsline negre. Nu uita de oțetul balsamic.