SOS PENTRU SPAGHETE
Ingrediente: • 100 ml ulei Unisol • ceapa • usturoi • pulpa de rosii • ardei gras • do vlecel • sare si piper • frunze de busuioc si rozmarin
Preparare: Ceapa se prajeste in 100 ml ulei Unisol, se adauga cateii de usturoi. Cand totul capata o culoare aurie, se adauga ardeii grasi si dovleceii. Dupa ce se inmoaie ardeii, se adauga pulpa de rosii si se lasa la fiert la foc mic pana scade. Ina inte de a opri focul, se adauga busuiocul, rozmarinul, sarea si piperul. Se lasa putin la racit, apoi se mixeaza pana ce totul devine o pasta.
FILE DE VITA CU ROSII
Ingrediente: • 1 kg file de vita • 6 cepe • 6 catei de usturoi • 6 rosii mari • 100 ml vin alb • 150 ml ulei Unisol
Preparare: Se feliaza carnea de vita, se condimenteaza si se prajeste pe ambele parti in 150 ml ulei Unisol, se adauga vinul si se lasa pe foc 20 de minute. Ceapa si rosiile se taie in sferturi si se baga impreuna cu usturoiul taiat in vas langa carnea de vita. Se lasa la cuptor 30 de minute, dupa care se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu cascaval taiat fideluta.
SALATA DE CIUPERCI
Ingrediente: • 1/2 kg de ciuperci • 5 linguri ulei Unisol • zeama de la o jumatate de lamaie • 1 lingurita rasa de sare fina • patrunjel
Preparare: Ciupercile bine spalate, taiate felii mai mari, se fierb 20 minute in apa clocotita, se scurg, iar peste ele se pune un sos grecesc preparat din 5 linguri de ulei Unisol, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingurita rasa de sare fina. Se presara patrunjel tocat.
Sursa: Revista Felicia
foto: stomos.net/