Antena Căutare

Trei retete traditionale cu ulei din prima presare

Uleiul obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui este cel mai indicat pentru persoanele care vor sa gateasca cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti. Si pentru ca ingredientele naturale sunt, pe langa sanatoase, si cele mai gustoase, gatitul cu ulei Unisol asigura un succes garantat preparatelor tale.

SOS PENTRU SPAGHETE

Ingrediente: • 100 ml ulei Unisol • ceapa • usturoi • pulpa de rosii • ardei gras • do vlecel • sare si piper • frunze de busuioc si rozmarin
Preparare: Ceapa se prajeste in 100 ml ulei Unisol, se adauga cateii de usturoi. Cand totul capata o culoare aurie, se adauga ardeii grasi si dovleceii. Dupa ce se inmoaie ardeii, se adauga pulpa de rosii si se lasa la fiert la foc mic pana scade. Ina inte de a opri focul, se adauga busuiocul, rozmarinul, sarea si piperul. Se lasa putin la racit, apoi se mixeaza pana ce totul devine o pasta.



FILE DE VITA CU ROSII

Ingrediente: • 1 kg file de vita • 6 cepe • 6 catei de usturoi • 6 rosii mari • 100 ml vin alb • 150 ml ulei Unisol
Preparare: Se feliaza carnea de vita, se condimenteaza si se prajeste pe ambele parti in 150 ml ulei Unisol, se adauga vinul si se lasa pe foc 20 de minute. Ceapa si rosiile se taie in sferturi si se baga impreuna cu usturoiul taiat in vas langa carnea de vita. Se lasa la cuptor 30 de minute, dupa care se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu cascaval taiat fideluta.

SALATA DE CIUPERCI

Ingrediente: • 1/2 kg de ciuperci • 5 linguri ulei Unisol • zeama de la o jumatate de lamaie • 1 lingurita rasa de sare fina • patrunjel
Preparare: Ciupercile bine spalate, taiate felii mai mari, se fierb 20 minute in apa clocotita, se scurg, iar peste ele se pune un sos grecesc preparat din 5 linguri de ulei Unisol, zeama de la o jumatate de lamaie si o lingurita rasa de sare fina. Se presara patrunjel tocat.

Sursa: Revista Felicia

foto: stomos.net/

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x