Ingredinete:
- 500 gr de făină
- 300 ml de apă clocotită
- 1/2 linguriță cu sare
- 3 fire de ceapă verde
Cum se prepară turtițele bunicii:
Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea peste și se amestecă foarte bine. Peste făină se pune apa clocotită proaspăt luată de pe foc, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa. Dacă aluatul se lipește de mâini, înseamna că mai are nevoie de puțină făină. Mai poți adauga câteva grame, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Lăsăm aluatul la odihnit pentru 15 minute, urmând ca apoi să-l împărțim în mai multe sfere. Se întinde foarte bine fiecare sferă de aluat, până când devine foarte subțire, presărăm deasupra ceapa tocată mărunt și rulăm. Folosim sucitorul pentru a aplatiza aluatul, îi dăm formă rotundă și cât de cât diametrul tigăii. Noi am folosit tigaia de 28 de cm din gama Regis Stone Copper Pans pentru că nu avem nevoie să ungem suprafața tigăii cu ulei sau alte grăsimi.
Punem turtițele cu ceapă în tigaie și le rumenim pe fiecare parte. După prima turtiță, reducem focul, pentru că tigăile cu efect de piatră se încing foarte bine și păstrează temperature mai mult timp.
Poftă bună!
Top 3 rețete gata în 15 minute...