Turtițe cu ceapă verde după rețeta bunicii. Perfecte pentru micul dejun

Turtițele bunicii cu ceapă verde sunt foarte bune, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai. Sunt foarte gustoase și se prepară foarte ușor și merg foarte bine și cu brânză gulbăraș sau telemea. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cele mai gustoase turtițe ale copilăriei.

Turtițe cu ceapă verde după rețeta bunicii. Perfecte pentru micul dejun

Ingredinete:

  • 500 gr de făină
  • 300 ml de apă clocotită
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 3 fire de ceapă verde

Cum se prepară turtițele bunicii:

Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea peste și se amestecă foarte bine. Peste făină se pune apa clocotită proaspăt luată de pe foc, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa. Dacă aluatul se lipește de mâini, înseamna că mai are nevoie de puțină făină. Mai poți adauga câteva grame, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Lăsăm aluatul la odihnit pentru 15 minute, urmând ca apoi să-l împărțim în mai multe sfere. Se întinde foarte bine fiecare sferă de aluat, până când devine foarte subțire, presărăm deasupra ceapa tocată mărunt și rulăm. Folosim sucitorul pentru a aplatiza aluatul, îi dăm formă rotundă și cât de cât diametrul tigăii. Noi am folosit tigaia de 28 de cm din gama Regis Stone Copper Pans pentru că nu avem nevoie să ungem suprafața tigăii cu ulei sau alte grăsimi.

Punem turtițele cu ceapă în tigaie și le rumenim pe fiecare parte. După prima turtiță, reducem focul, pentru că tigăile cu efect de piatră se încing foarte bine și păstrează temperature mai mult timp.

Poftă bună!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri